TeamCanaria Buyers Agents on Gran Canaria - Make Your Dream Come True

 
 

Solen.dk

 

Canario.dk
        
 Spøgelsesøen: San Borondon  ( Saint Brendan )

Sagnet om San Borondon
Er der en ottende Canarisk Ø? 

Mens du bor eller måske har været på ferie på Canarie Øerne, har du måske hørt historierne om, at den tabte by Atlantis  ligger et eller andet sted heromkring?

Canarie Øerne består af 7 øer - men en ottende ø bliver stadig eftersøgt! Det er en spøgelses ø, den mystiske, øen San Borondon. San Borondon er det Canariske navn for St. Brendan fra Clonfert (480 - 576). Han var en Irsk munk, som spillede en ledende rolle i et af de mest berømte sagn i den Celtiske Kultur. Han tog på en rejse til det Lovede Hellige Land, øen med lykke og rigdom.

Det Irske digt fortæller, at Brendan var en munk på Tralee, af Grevskabet Kerry. Han blev præsteviet i året 512 efter Kristus. Han sejlede med 14 andre munke i en gammel og skrøbelig båd, som kom langt ud på Atlanterhavet.

Andre kilder fortæller om et angreb på Brendans skib af uhyrer eller øboere: "Bombarderet med brændende, grimt lugtende klipper". De rejsende regnede med, at de var kommet til kanten af selve Helvede, med store voldsomme brande, med floder af gylden ild - en vulkan i udbrud kunne for et uvidende øje se sådan ud.

De landede på en ø, hvor de fandt træer og andre arter af vegetation. De holdt en messe, og pludselig begyndte øen at sejle. Den blev til et gigantisk sø uhyre, og de var på toppen af dets ryg. Efter mange lignende oplevelser, vendte de tilbage til Irland.

  
Gammelt kort over San Borondon

 

Under erobringen af De Canariske Øer i 1400 tallet, var der mange historier om en 8. ø, der somme tider kunne ses vest for La Palma, La Gomera og El Hierro. Men når sømænd prøvede at komme hen til øen, blev den dækket af tåge og forsvandt.

Denne ø blev forbundet med den ø, St. Brendan fandt, og den blev derfor kaldt San Borondón. af Canarierne. Folk troede fast på, at den fandtes, og der var endda detaljerede fortællinger om fra en tilfældig sømand eller to, som svor på, at de havde været i land på øen, og at de havde undersøgt øen, før landet igen sank ned i havet. I nogle internationale traktater, underskrevet af Kongedømmet Castilien, blev det fastslået, at hvad angår De Canariske Øer, havde Castilien herredømmet over "Canaria Øerne, allerede opdaget, eller som ville blive opdaget"; bare for en sikkerheds skyld...

Man kan endda finde gamle kort over øen på Museo Canario, der ligger i Las Palmas, hovedstaden på Gran Canaria. Dette sagn er meget i live, endnu i dag. Og bliv ikke overrasket, hvis du taler med en gammel fisker, som vil fortælle dig historier om folk, som har set denne ø...

Øen blev kaldt "Aprositus", Den Uopnåelige, og i andre versioner af sagnet blev den kaldt "Antilia" eller "Øen med de Syv Byer", byer som skulle være grundlagt af 7 forskellige, legendariske biskopper.

Arkiverne fra det 18. århundrede oplyser om officielle forespørgsler fra myndighederne på El Hierro, hvor flere snese vidner erklærede, at de havde set den fortryllede ø fra toppen af El Hierros bjerge. En ekspedition blev sendt på en eftersøgning af øen, og den sejlede fra Santa Cruz de Tenerife som et resultat af denne forespørgsel.

Hårdnakketheden af dette sagn i øernes folklore er forbavsende. San Borondón er stadig levende i øboernes fantasi. Der er sandsynligvis ikke en øbo på Tenerife, La Palma, La Gomera eller El Hierro, som ikke en gang imellem har kigget ud fra hans ø´s bjerge ud over havet, ledende efter den tabte ø, San Borondón" i den vestlige horisont, hvor solen går ned i Atlanterhavets koboltblå vand.

Mange baseret p dette sagn, bekræftelsen af, at irske sømænd muligvis i Middelalderen nåede Nord Amerikas kyster, eller måske Newfoundland, Island og andre atlantiske øer.

 
 

Bedste valg før, på og efter rejsen  -  Canario.dk  -  Vi prøver hele tiden på at finde de bedste tilbud på nettet, så du er sikker på en god kvalitet til en fair pris.

Home Copyright © 2003 -   canario.dk  -  All rights reserved  -  Terms & conditions   -  Webdesign Til toppen