TeamCanaria Buyers Agents on Gran Canaria - Make Your Dream Come True

 
 

Solen.dk

 

Canario.dk

 


Sagnet om Atlantis er et af verdens mest fascinerende mysterier. 
Fandtes det, eller var det blot en myte?


Hvis det eksisterede, hvor på jorden var det så, og hvor forsvandt det hen? Er de Canariske Øer den øverste top af Atlantis´ bjerge? Om du tror der er nogen sandhed i sagnet eller ej, er irrelevant, da historien er så fascinerende i sig selv.

Beskrivelsen af Atlantis som et paradis med frugtbar jord og en rigdom af vand, har også for nogle bragt
legenden til de Canariske Øer, som længe har været sat i forbindelse med en mangfoldighed af landbrugsprodukter. De Canariske Øer er ofte blevet omtalt som et paradis i miniformat. Velsignet med smukke temperaturer hele året og land, der det ene minut er øde ørken, og om det næste hjørne er kraftig grøn skov, eller vulkansk så langt øjet kan se, og det er let at se, hvorfor så mange forbinder Atlantis med Canarieøerne.


Atlantis er navnet på en ø, der først blev nævnt og beskrevet af den klassiske Græske filosof, Platon. Ifølge ham lå lå denne ø, bag "Herkules søjler". Det var en flådemagt, der havde erobret mange dele af  Vesteuropa og Afrika. Hurtigt efter en mislykket invasion af Athen, sank Atlantis i bølgerne, "på en enkelt uheldig dag og nat" på grund af en naturkatastrofe som skete 9.000 år før Platons tid.

Som en historie indkapslet i Platons dialoger, bliver Atlantis mest betragtet som en myte skabt af Platon, som baggrund for en tidligere opfundet teori med rigtige facts. Nogle lærere udtrykker den mening, at Platon ville fortælle en rigtig historie. Skønt virkningen af historien om Atlantis synes klar for de fleste lærde, diskuterede de om, og hvor meget Platons beretning var inspireret af ældre traditioner. Nogle videnskabsmænd diskuterede om Platon trak på erindringer af svundne begivenheder som Thera udbruddet eller den Trojanske Krig, mens andre insisterer på, at han blev inspireret af samtidige begivenheder, som ødelæggelsen af Helicon i 373 Før Kristus, eller den forfejlede invasion af Sicilien i 415-413 Før Kristus.

Atlantis mulige eksistens blev aktivt debatteret gennem oldtiden, men den blev som regel afvist, og somme tider parodieret. Mens den var i grunden ukendt gennem Middelalderen, blev historien om Atlantis genopdaget af Humanisterne ved starten på de moderne tider. Platons beskrivelse inspirerede det utopiske arbejde af adskillige Renæssance forfattere, som Francis Bacons "New Atlantis". Mere end nogensinde, inspirerer Atlantis dagens litteratur fra science fiction til tegneserier og film.

 
More about Atlantis............................ http://en.wikipedia.org/wiki/Atlantis
Theosophical Maps of Atlantis.............. http://www.sacred-texts.com
Atlantis a journey by the old culture...... http://www.atlantia.de
   
 

Bedste valg før, på og efter rejsen  -  Canario.dk  -  Vi prøver hele tiden på at finde de bedste tilbud på nettet, så du er sikker på en god kvalitet til en fair pris.

Home Copyright © 2003 -   canario.dk  -  All rights reserved  -  Terms & conditions   -  Webdesign Til toppen