TeamCanaria Buyers Agents on Gran Canaria - Make Your Dream Come True

 
 

Solen.dk

 

Canario.dk
- Kasino
-
Kirker
-
Ambassade & Konsulat
-
Elektricitet
-
Politi
-
Post
-
Postkort
-
Telefon
-
Tyveri
-
Turist Kontor
-
Vand
-
ESA - Space Agency
- Aqualand
-
Palmitos Park
-
Cocodrilo Park
-
Holiday World
-
Mundo Aborigen
-
Sioux City
-
Cactualdea Park
-
Banana Park
-
Camel Safari
-
Gokart
-
Jardín Botánico
-
The Black Horse
-
Blue Canarias Helicopters
- Luft Sport
-
Cykling
-
Golf
-
Bjergklatring
-
Walking & Hiking
-
Jet & Vand Ski
-
Dykning
-
Surfing & Bodyboarding
-
Windsurfing
-
Sejlsport
-
Storfiskeri
- Shopping
-
Shoppingcentre
-
Taxfree
-
Markeder
-
Siesta
- Billeje
-
Barne & Klapvogne m/m
-
Hotel Booking
-
Vejret
- Lejligheder
-
Bungalows
-
Camping
-
Villaer
-
Hoteller
-
Hostels
-
Bjerg Hoteller
-
Privat udlejning
- Auto Udlejning
-
Lufthavn
-
Busser
-
Bil Leje
-
Taxi
-
Havne
-
Færger
- Lufthavn
-
Færger
-
Flybilletter
-
Rejsebureau
-
Rejseforsikring
- Håndværkere - Mad
-
Drikke
-
Vine
- Natteliv
-
Barer
-
Restauranter
- Tandlæger
-
Læger
-
Massage & Alt.
-
Hospital
-
Apotek
- Link - Kort & Bøger - Strande
-
Fauna
-
Flora
-
Parker & Torve
- TV
-
Radio
-
Aviser
- Rygning - Banker
- Vekselkontor
- Kultur
-
Teater & Musik
-
Historie
-
Sagnet om San Borondon
-
Sagnet om Atlantic
-
Immigration til Louisiana
-
Befolkning
-
Oprindelig kultur
-
Lær Spansk
-
Museer
- Jul
-
Nytår
-
Fest & Helligdage
-
Karneval
- Flytning
-
NIE & Residencia
-
Bankkonto
-
Gestoria
-
Forsikring
-
Bilsyn
-
Skoler
- Ejendomshandel - Frisør - Send til en ven
 

 

Kanarieøerne har også deres egen vin, selvom det ikke er let at tro. Lanzarotes vin er den mest velanskrevne, fulgt af vinene fra Tenerife, hvor man i La Orotava fremstiller meget hvert år. Herunder er vinene fra Kanarieøerne

Gran Canaria

D.O. Monte Lentiscal & Gran Canaria

På øen Gran Canaria findes der vine af en fremragende kvalitet, ideelle til at skylle ethvert måltid ned.

Disse vine har modtaget 2 spanske O.D. (Origin Denomination), der er bekræftelser på deres kvalitet, som er "Monte Lentiscal" og "Gran Canaria".

På den ene side, kommer vinen med O.D. "Monte Lentiscal", som navnet siger fra området El Monte Lentiscal i en zone i det indre af landet, hvor de fremstiller unge, rød- og hvid vine, med kraftig druesmag og en stærk bouquet.
På den anden side, vinene med O.D. "Gran Canaria" bliver fremstillet i forskellige områder af øen, undtagfen zonen El Monte Lentiscal. Disse varianter inkluderer både rød og hvid vine, og de er generelt unge og frugtagtige.

Et besøg i vinkældrene.  Vin Ruten
Den bedste måde at lære Gran Canarias vinkultur at kende, er ved at besøge øens vinkældre. Nogle af disse kældere har deres eget museum, og praktisk taget hver kælder har vinsmagningsfaciliteter, hvor du kan købe de lokale vine direkte. I mange kældere kan du også nyde det lokale køkken ved forudbestilling. Denne "genfødsel" af vitikultur på Gran Canaria er blevet beriget ved indvielsen af The Wine Museum, som ligger i et hus i centrum af Santa Brigida, der er over 2 århundreder gammelt. (Besøg linket herunder til Gran Canaria Vin)

Tenerife

D.O. ABONA

Dette D.O. blev officielt anerkendt i slutningen af 1996. Distriktet er på 2000 hektar med vinmarker, spredt ud over et stort område på den sydlige del af Tenerife, hvor landskabet er tørt og uvejsomt.

Vingårdene ligger i en højde på mellem 200 og 1600 meter, og er derfor placeret blandt de højeste i Europa.

De bedste og mest velafbalancerede vine kommer fra marker placeret i over 600 meters højde. Her er jordbunden, der er af vulkansk oprindelse, frugtbar, mørk og godt drænet.

De drue arter, der dyrkes her er Listán Blanca (70%) og Listán Negra (30%).

D.O. TACORONTE-ACENTEJO

Denne D.O. finder man i et perfekt afgrænset område på den nordlige del af Tenerife. I løbet af de senere år har det gennemgået en gennemgribende renovering, både med hensyn til produktionsmetoder og til selskabernes struktur.

Klimaet bliver influeret af Atlanterhavet, fugtigt men tempereret. Det regner ofte, og der er mange overskyede dage, som sammen med indflydelsen fra dug, giver mere end tilstrækkeligt vand til vingårdene. Årets gennemsnitstemperatur ligger omkring 16 grader, og der er en nedbørsmængde på 450 mm.

Vinmarkerne ligger på terrasser på stejle bakker, der vender mod havet i en højde på fra 200 til 800 meter. Jordbunden, der ligger på vulkansk underlag, er rødlig, meget gennemtrængende, rig på organisk materiale og med meget lidt kalk.

De vigtigste, anerkendte vine er den grønne Gual, Listán Blanco, Malvasía og Muscatel, og den blå Listán Negro og Negramoll. De to blå druer bliver foretrukket.

Denne D.O. producerer følgende vintyper: Hvid vin med 10 - 12,5% alkohol, traditionel blød hvidvin, indeholdende 12 - 14% alkohol, rosé-vine med 10,5 - 13% og rødvine med 12 - 14,5% alkohol. De fleste af vinene i dette D.O. er unge, lette og friske vine, men der er også vine lagret efter almindelige regler.

Man prøver at eksportere nogle af disse vine.

D.O. VALLE DE GÜÍMAR

Dette distrikt, som modtog sin D.O. status i 1995, ligger på den sydøstlige del af Tenerife. Vinene vokser i et stort område i en højde på mellem 200 og 1600 meter. De bedste vine får man fra markerne der ligger over 600 meter, hvor jorden og klimaet passer bedst til vindyrkning. Jorden, der er af vulkansk oprindelse, er frugtbar og godt drænet.

Der bliver mest fremstillet hvide vine, og de bedste af disse er meget interessante, med en god struktur, blød smag og en frugtagtig karakter.

Indtil videre er der ikke blevet eksporteret vine fra dette område.

D.O. VALLE DE LA OROTAVA

Dette distrikt ligger på den nordlige del af Tenerife, i et usædvanlig smukt område, der skråner fra de laveste dele af Teide bjerget ned mod havet.

Vinen dyrkes på en meget original måde, da vinstokkene bliver flettet, og findes i op til 10 meter fletninger. Jorden, der er af vulkansk oprindelse, er frugtbar og rig i grundlag og kvælstof, men kalkfattigt. Den har en god evne til at holde på fugten. Klimaet er venligt med tilstrækkeligt med regn.

De hvide vine, der dominerer i den vestlige del af distriktet, er unge vine, stråfarvede med en smule ravfarve, og de er milde i smagen. De røde vine, der findes mest i den østlige del, er også unge, smukke og rubinrøde i farve, lette elegante og frugtrige.

D.O. YCODEN-DAUTE-ISORA

I dette D.O. er der en håndfuld vin selskaber, der er i stand til at fremstille nogle fremragende hvidvine. Det er et aktivt og veludviklet D.O.

Dette D.O dækker et stort og karakteristisk område på den nordvestlige del af Tenerife.

Den vulkanske jord, der er frugtbar og af en fin fysisk natur påvirker de dyrkede vine meget. Det resulterer i at man får vine, der har en speciel bouquet.

Vin, der vokser fra kysten til store højder, og de vingårde, der er placeret højest, nyder særlig respekt, på grund af vinens fine kvalitet, medens vindyrkning i lavere områder er ved at dø ud. Omkring 1000 hektarer bliver dyrket, og metoden varierer efter hvor området ligger.

De vigtigste, anerkendte druer er den grønne Malvasia, Vijariego og Muscatel, og den blå Listán Negro, Negramoll og Malvasía Rosada.

Der fremstilles hvide, rosé- og rødvine med et alkoholindhold på mellem 11%, 11,5% og 12%.

I området fremstilles der traditionelle rosé vine, selvom der i dag også fremstilles hvide og røde vine. Alle vinene er unge, med en frisk surhed og en fin balance i samgen. De adskilles af deres bouquet, idet de har en distinkt blomster agtig smag.

Der er næsten ingen export af disse vine.

El Hierro

D.O. EL HIERRO

Dette D.O. dækker hele den kanariske ø, El Hierro, som har en tradition for vindyrkning, dokumenteret helt tilbage til det 17. århundrede. I de sidste år er de begyndt at bruge moderne udstyr og nye produktionsmetoder, og derved har de været i stand til at komme over nogle svagheder, som vinene fra dette område traditionelt har haft, og der er derved nået et niveau der kan sammenlignes med andre kanariske distrikter. D.O. status for området blev officielt godkendt i 1996.

Vinen vokser på stejle bakker i en højde mellem 200 og 700 meter. Her er jorden, der er vulkansk, løs og temmelig fattig, men den har en relativt god evne til at holde på fugten. Klimaet er tempereret, temmelig tørt i de lavere områder, og mere fugtigt højere oppe.

Man fremstiller hvide, røde og rosé vine, en slags af hver, og disse vine sælges udelukkende på øen.

La Palma

D.O. La Palma

D.O. La Palma dækker 600 hektar spredt ud over øen La Palma i en højde af fra 200 til 1000 meter.

De to vigtigste underområder er følgende:

Fuencaliente-Las Manchas, der ligger på den sydlige del af øen er kendt for sine Malvasías. Her vokser vinen i aske op ad vulkanens stejle side.

De vin kvaliteter, der vokser her, er Malvasía og Listán Blanco. Af Malvasía fremstilles der både søde og tørre vine med en fremragende smag, og unge hvidvine, der virkelig er up to date.
 
Hoyo de Mazo-Las Breñas ligger på den østlige del af øen. Her er den dyrkede jord dækket af vulkanske klipper, som vinen kryber over. Man får en meget smagfuld rødvinfra druen Negramoll.

Her fremstilles de såkaldte "vinos de tea", som gennem kontakten til den kanariske fyr under produktionen, får en smag af harpiks.

Vine fra La Palma har aldrig været eksporteret.

Lanzarote

D.O. LANZAROTE

De typiske vine fra Lanzarote kommer fra vingårde, dyrket under usædvanlige økologiske forhold.

Det omhandlede dyrkede areal er på 2000 hektar vingårde, og an deles i to underområder: Den centrale og sydlige del omkring La Geria, og den nordlige del Haría-Yé.

Vingårdene i den centrale og sydlige del er placeret i et område dækket af tykt, mørkt vulkansk granulat (picón). I bunden af nogle dybe huller, gravet i jorden, er der plantet 2 - 3 vine. Det er mere end Picón, der beskytter vinene mod de varme vinde fra Sahara, det er også på grund af deres evne til at suge fugt fra natte duggen, og derigennem være i stand til at afgive vand til vinstokkene.

Det er afgørende for dem i det meget tørre klima. Vinenes plantningstæthed er lav, omkring 400 - 500 vinstokke på hver hektar.

De vigtigste druer, der dyrkes her, er den legendariske Malvasía, efterfulgt af de grønne druer Diego og Listán Blanco, og den blå Listán Negro.

Sammen med de klassiske Malvasíaer, lagres ædle, ravfarvede eller gyldne vine. Og sammen med de søde Malvasíaer eller Moscateles, er der tilkommet friske, unge, parfumerede hvide vine, der har en stor krop og en finhed og som samtidig har stor succes. Der er også en mindre produktion af rosé og rødvine.

Dette D.O. har aldrig eksporteret vine.

 

Regler for lagring af spanske vine:

Der er følgende officielle lagernavne, som kun dette D.O. distrikt må anvende:

Crianza: Vine lagret i tønder og flasker i mindst 2 år. Af denne tid mindst 12 måneder i egetræsfade.

Reserva: Rødvine lagret i tønder og flasker i mindst 36 måneder. Af denne tid mindst 12 måneder i egetræsfade.
For hvid- og rosévine er tiden kortere.


Gran Reserva: Rødvine lagret i mindst 24 måneder i egetræsfade og dertil i mindst 36 måneder i flasker. Også her er der kortere tider for rosé- og hvidvine.

I nogle af D.O. distrikterne er der længere lagringstid end de her nævnte.

Lille spansk ordliste:

Vino de mesa = Bordvin
Vino fino de Mesa = Bedre bordvin
Vino corriente eller Vino commùn eller Vino de pasto = normale bordvine, Franskmændenes "wine ordinaries"
Vino de marka = Vine med navne, fyldt på flasker i en bodega, der har et særligt ansvar og navn.
Vino rancio = Stærk, gammel "sur" vin.
Vino de agujas = Lidt mousserende vin.
Vino verde = Lidt mousserende vin (i Portugal kaldes den Vinho verde med et h)
Vino generoso = Er en kraftigere vin med 18 - 20 % alkohol eller mere.
Vino tinto = Rødvin.
Vino tintillo = Lyserød vin.
Claret = Også en lyserød vin.
Rosado = Rosé
Blanco = Hvid.
Espumoso = Mousserende
Abocado and Dulce = Begge udtryk betyder - søde.
Seco and bruto = Begge udtryk betyder - tørre.

Læs mere om spanske vine: Min rejse gennem den spanske vin revolution
Af Brian Murdock
Let's Open a Bottle (Lad os åbne en flaske)

 

Gran Canaria Wine http://www.vinest.net/wineareas
The museum of the wine of Lanzarote https://www.elgrifo.com
Museums of the wine - Tenerife https://www.casadelvinotenerife.com
   

Bedste valg før, på og efter rejsen  -  Canario.dk  -  Vi prøver hele tiden på at finde de bedste tilbud på nettet, så du er sikker på en god kvalitet til en fair pris.

Home Copyright © 2003 -   canario.dk  -  All rights reserved  -  Terms & conditions   -  Webdesign Til toppen