TeamCanaria Buyers Agents on Gran Canaria - Make Your Dream Come True

 
 

Solen.dk

 

Canario.dk
- Kasino
-
Kirker
-
Ambassade & Konsulat
-
Elektricitet
-
Politi
-
Post
-
Postkort
-
Telefon
-
Tyveri
-
Turist Kontor
-
Vand
-
ESA - Space Agency
- Aqualand
-
Palmitos Park
-
Cocodrilo Park
-
Holiday World
-
Mundo Aborigen
-
Sioux City
-
Cactualdea Park
-
Banana Park
-
Camel Safari
-
Gokart
-
Jardín Botánico
-
The Black Horse
-
Blue Canarias Helicopters
- Luft Sport
-
Cykling
-
Golf
-
Bjergklatring
-
Walking & Hiking
-
Jet & Vand Ski
-
Dykning
-
Surfing & Bodyboarding
-
Windsurfing
-
Sejlsport
-
Storfiskeri
- Shopping
-
Shoppingcentre
-
Taxfree
-
Markeder
-
Siesta
- Billeje
-
Barne & Klapvogne m/m
-
Hotel Booking
-
Vejret
- Lejligheder
-
Bungalows
-
Camping
-
Villaer
-
Hoteller
-
Hostels
-
Bjerg Hoteller
-
Privat udlejning
- Auto Udlejning
-
Lufthavn
-
Busser
-
Bil Leje
-
Taxi
-
Havne
-
Færger
- Lufthavn
-
Færger
-
Flybilletter
-
Rejsebureau
-
Rejseforsikring
- Håndværkere - Mad
-
Drikke
-
Vine
- Natteliv
-
Barer
-
Restauranter
- Tandlæger
-
Læger
-
Massage & Alt.
-
Hospital
-
Apotek
- Link - Kort & Bøger - Strande
-
Fauna
-
Flora
-
Parker & Torve
- TV
-
Radio
-
Aviser
- Rygning - Banker
- Vekselkontor
- Kultur
-
Teater & Musik
-
Historie
-
Sagnet om San Borondon
-
Sagnet om Atlantic
-
Immigration til Louisiana
-
Befolkning
-
Oprindelig kultur
-
Lær Spansk
-
Museer
- Jul
-
Nytår
-
Fest & Helligdage
-
Karneval
- Flytning
-
NIE & Residencia
-
Bankkonto
-
Gestoria
-
Forsikring
-
Bilsyn
-
Skoler
- Ejendomshandel - Frisør - Send til en ven

 

 

Spanske skoler

Det spanske uddannelsessystem har ændret sig dramatisk i løbet af de sidste 10 år. Førhen var systemet elitært, og videregående undervisning var for det meste privat.

Universiteter var uden for rækkevidde for majoriteten af unge mennesker.

I dag er det helt anderledes. Skolegangen er nu gratis og tvungen for alle børn mellem 6 og 15 år. 95% af børn mellem 4 og 5 år går nu i børnehaveklasser, og over 55% af børnene bliver i skolen til de fylder 18.

Antallet af studenter på universiteterne er nu over en million. Det er interessant at notere sig, at kvindelige studenter nu er i overtal på de videregående uddannelser og i det første år på universitetet.

Spanien har et statsfinansieret skolesystem, ved siden af de private skoler, og et udvalg af internationale/udenlandske skoler. Omkring 30% af Spaniens skolebørn går i private skoler. Flertallet af disse skoler underviser både piger og drenge.

Linien mellem offentlige, private og kirkelige skoler kan være noget udvisket, hvor mange der af navn er private eller kirkelige, får deres hovedindtægter fra staten.

Internationale og udenlandske skoler er de eneste skoler, der anvender engelsk som undervisningssprog. Såfremt dine børn går på en anden skole, vil de blive undervist på spansk.

At gå på en spansk skole, hvad enten den er statslig eller privat, er sandsynligvis den bedste måde for børnene at blive integreret i det spanske samfund. De statslige skoler har forbedret sig utroligt i de sidste årtier, og undervisningen er generelt af en kvalitet, der kan sammenlignes med den, der findes i de andre EU lande, skønt undervisningsmetoderne kan variere.

Tænker du på at flytte til Catalonien, De Baleariske Øer eller Baskerlandet, så husk at finde ud af, hvilket sprog, der undervises på. Mange skoler i disse områder underviser mest i de lokale sprog (Catalansk, Baskisk, etc.) og giver kun undervisning i spansk som et fremmed sprog.

Flersprogede skoler
Flersprogede skoler eksisterer i mange spanske byer, og her undervises i et spansk pensum, med tillæg af undervisning foretaget af indfødte engelske lærere. De fleste i sådanne skoler er spanske, og sproget vil derfor stadig være et emne, du må tænke på.

Skolegangen i Spanien er ikke tvungen før børnene fylder 6 år, men børn begynder generelt i skolen i det efterår, hvor de fylder 3 år. Det lovlige maksimum i klassestørrelser i grundskolen er 25, med én lærer og en "flydende" klasseværelses assistent, som hjælper til i adskillige klasser. Der er særlige bestemmelser for børn over 6 år, som ikke har spansk som deres første sprog.

Statslig skole undervisning
Statslig undervisning er gratis, men forældre må sædvanligvis betale for skolebøger (de er dyre, skønt de bliver delt gratis ud i særlige tilfælde), skole forsyninger og ekstra pensummæssige aktiviteter. For de fleste spanske børn, starter skolen med en børnehave eller en børnehaveklasse i alderen 4 eller 5 år.

Som fjortenårig modtager barnet et afgangsbevis. Dem med højere karakterer er i stand til at komme på en højere videregående skole, hvor mindre akademiske elever flytter til en erhvervs skole.

For at komme ind på en spansk skole, skal der foretages et interview. Nytilflyttede til Spanien må have deres børns uddannelsesforløb bekræftet, hvilket kan være en langvarig og dyr proces. Det kaldes for en godkendelse.
En elev vil ikke blive accepteret uden det nødvendige papirarbejde, så det er bedst at sørge for dette, før ankomsten til Spanien, så barnet straks kan starte ved ankomsten til landet.

Adgangsprocedurer varierer fra region til region, og ind imellem også fra skole til skole. For de fleste skoler gælder imidlertid, at de kun vil garantere en plads, hvis man tilmelder sig om foråret - sædvanligvis i marts eller april.

For at blive indskrevet, skal man også have:

- godkendelsesbevis ( se ovenfor )

- barnets dåbsattest eller pas, vaccinations attester

- bevis på residens i form af en regning i dit navn. Hvis du ikke har en, er en lejekvittering, eller en lejekontrakt acceptabel

- et fotografi i pas-størrelse (for et student-ID-kort) til brug for et barn, der skal begynde en videregående uddannelse.

Lær dit barn spansk - Hjælpemidler
Her er nogle sites og produkter, du måske kan finde hjælpsomme for at lære dit barn spansk.

Spanish Picture Dictionary
Anvendelig til at opbygge dit barns ordforråd. Dine børn vil enten have brug for at kunne læse,  , eller du må lære spansk retskrivning, og læse med dem.

Children's Multilingual Dictionary
Klik på enten det britiske/danske eller det spanske flag, for at komme til en ordliste med oversætelser. Lidt akavet at bruge, men indeholder lydklip for at lære udtale.

BBC Spanish Courses
Et udmærket internet baseret kursus for voksne og ældre børn.

Let's Sing and Learn in Spanish (fra Amazon.co.uk)
En udmærket måde at introducere lyden af spansk for yngre børn. Inkluderer en CD.

Spanish for Beginners (fra Amazon.co.uk)
En god introduktions tekstbog med kassetter for alle aldre.

Spanske skole tider: Disse skifter fra sted til sted, i forhold til hvilken type skole, der er tale om. Et typisk skema løber fra 09.00 til 17.00 med en to timers frokostpause; et andet typisk skema vil gå fra 09.00 - uden frokostpauser - til kl. 14.00. Når der er frokostpauser af over en times varighed, må eleverne typisk have mulighed for at gå hjem til frokost, hvilket mange gør for at spise sammen med hele familien.

 
 
Den norske skole http.//www.colegio.no
Den svenske skole http://www.svenskaskolan-gc.com
   
Universidad de Las Palmas de Gran Canaria http://www.ulpgc.es
FULP - University Residence of Las Palmas de Gran Canaria http://www.fulp.ulpgc.es
El Colegio de Abogados http://www.colegiodeabogadosdelaspalmas.com
   
For mere dybdegående information om dette emne - anbefaler vi:
Living and Working in Spain 2006: A Survival Handbook

Klik på linket ovenover for at tjekke prisen hos Amazon.co.uk
 

Bedste valg før, på og efter rejsen  -  Canario.dk  -  Vi prøver hele tiden på at finde de bedste tilbud på nettet, så du er sikker på en god kvalitet til en fair pris.

Home Copyright © 2003 -   canario.dk  -  All rights reserved  -  Terms & conditions   -  Webdesign Til toppen