TeamCanaria Buyers Agents on Gran Canaria - Make Your Dream Come True

 
 

Solen.dk

 

Canario.dk
- Kasino
-
Kirker
-
Ambassade & Konsulat
-
Elektricitet
-
Politi
-
Post
-
Postkort
-
Telefon
-
Tyveri
-
Turist Kontor
-
Vand
-
ESA - Space Agency
- Aqualand
-
Palmitos Park
-
Cocodrilo Park
-
Holiday World
-
Mundo Aborigen
-
Sioux City
-
Cactualdea Park
-
Banana Park
-
Camel Safari
-
Gokart
-
Jardín Botánico
-
The Black Horse
-
Blue Canarias Helicopters
- Luft Sport
-
Cykling
-
Golf
-
Bjergklatring
-
Walking & Hiking
-
Jet & Vand Ski
-
Dykning
-
Surfing & Bodyboarding
-
Windsurfing
-
Sejlsport
-
Storfiskeri
- Shopping
-
Shoppingcentre
-
Taxfree
-
Markeder
-
Siesta
- Billeje
-
Barne & Klapvogne m/m
-
Hotel Booking
-
Vejret
- Lejligheder
-
Bungalows
-
Camping
-
Villaer
-
Hoteller
-
Hostels
-
Bjerg Hoteller
-
Privat udlejning
- Auto Udlejning
-
Lufthavn
-
Busser
-
Bil Leje
-
Taxi
-
Havne
-
Færger
- Lufthavn
-
Færger
-
Flybilletter
-
Rejsebureau
-
Rejseforsikring
- Håndværkere - Mad
-
Drikke
-
Vine
- Natteliv
-
Barer
-
Restauranter
- Tandlæger
-
Læger
-
Massage & Alt.
-
Hospital
-
Apotek
- Link - Kort & Bøger - Strande
-
Fauna
-
Flora
-
Parker & Torve
- TV
-
Radio
-
Aviser
- Rygning - Banker
- Vekselkontor
- Kultur
-
Teater & Musik
-
Historie
-
Sagnet om San Borondon
-
Sagnet om Atlantic
-
Immigration til Louisiana
-
Befolkning
-
Oprindelig kultur
-
Lær Spansk
-
Museer
- Jul
-
Nytår
-
Fest & Helligdage
-
Karneval
- Flytning
-
NIE & Residencia
-
Bankkonto
-
Gestoria
-
Forsikring
-
Bilsyn
-
Skoler
- Ejendomshandel - Frisør - Send til en ven

 

 

Indfødt kultur på Gran Canaria

 

Vi kender til den indfødte Gran Canariske kultur fra skrevne opgørelser, mundtlige traditioner og mere og mere arkæologi.  Mange udgravninger bærer vidnesbyrd om  en landbrugskultur med et religiøst system baseret på frugtbarheds ceremonier.

Fund af komplekse begravelsespladser og organiserede fødevarelagre og distributions systemer, afslører et veludviklet hierarkisk samfund. Efterhånden som flere studier bliver foretaget af landets arkæologiske efterladenskaber, afsløres Gran Canarias fortid yderligere.

Oprindelsen af de første bosættere på de Canariske Øer var Nordafrika, og de præsenterer naturlige og forskelligartede kontraster med det senere niveau af økonomisk og social udvikling.

Under det 15. århundrede tiltvang den Spanske Krone sig kontrol over De Canariske Øer fra de Berber-talende indfødte. I de århundreder, der fulgte, er øerne blevet europæiseret i en sådan grad, at gennemsnitsturisten vil tro, at alle spor af den før-spanske kultur er væk for lang tid siden.

Dette er imidlertid langt fra at være tilfældet, da den Canariske beboer stadig opretholder mange aspekter af den indfødte kultur, især på landet og på de mindre øer, hvor effekten af turist-boomet er blevet mærket mindst...

De oprindelige beboere på Gran Canaria baserede deres økonomi på landbrug, mere end på kvæg, afgrøder, indsamling af fødevarer fra havet og fiskeri.

Byg var det foretrukne produkt, og de første indbyggeres kost, og med den fremstillede Gofio (ristet og malet korn), som man spiste  med hvede og bønner. Et tydeligt karakteristika, som stadig findes på Gran Canaria er siloerne, som blev placeret i huler, hvor de oprindelige indbyggere opbevarede deres produkter.

Indfødte blev hovedsageligt i store bosættelser af en semi-bymæssig struktur. Den højeste koncentration af mennesker var centreret i Gáldar, Telde og Arguineguín.

Huler anvendtes til beboelse, en tradition, der stadig eksisterer på Gran Canaria. Andre beboelsestyper, som de indfødte brugte, var gravet ud i jorden, hvilket gav dem en rund form på ydersiden, og blev lavet af store blokke af tørrede klipper og et træ dække indvendigt.

Hierarkiet var afgørende for den sociale struktur i de indfødte samfund på Gran Canaria. For det første var der adelen, med nedarvede titler og magt til at beslutte i den politiske administration og økonomi, samtidig med, at de var jord- og kvægejere, og de livegne, hvem klassen lige over gav landstykker og godt kvæg i bytte for deres betaling i velvillighed og service.

Guanarteme, den absolutte leder af det indfødte samfund, delte sin magt med Fay can, den næstvigtigste i det indfødte samfund på Gran Canaria, på hvem hele vægten af de religiøse ritualer og servicer faldt. Ikke desto mindre var denne figur ikke afskåret fra at spille politiske, militære og sociale roller.

Acorán var den overordnede gud for Gran Canarierne, til hvem de indfødte ofrede deres gaver og offergaver. Harimaguda var den kvindelige adelige figur, som var beskyttet fra barndommen for at dele de samme byrder som Fay can.

Gran Canaria praler af at have den største mængde af indfødt kunst- og kulturgenstande af alle øerne i øgruppen. Nogle af de mest fremragende arkæologiske fund består af hulemalerier, som dem, der findes i den malede hule (Cueva Pintada) i Galdár, som er dekoreret med geometriske motiver, der er fremstillet af kvadrater, trekanter og cirkler, alt sammen malet i rødt, okker og hvidt.

De indfødte havde et stort ry som kunstnere, hvis teknikker og evner når vore dage. Ler var et af deres råmaterialer. Bortset fra husholdningsredskaber og Ikoner, som f. eks. Idolo de Tara, fremstillede de indfødte murerarbejde, knive, træarbejder eller spinderi, blev efterhånden en del af den lange liste af kunsthåndværk, som i dag er en arv, der bliver vedligeholdt og genopdaget af Gran Canaria nuværende befolkning.

Disse motiver - som ligner dem, der er blevet fundet på keramik og "pintaderas" (ler signeter) - bliver fundet gennem al kunst og kunsthåndværk på Gran Canaria. 

Øens territorium har en rigdom af stenbrud, som beboerne på Gran Canaria har anvendt til alt muligt, inklusive bygning af veje, broer, bænke, møller, trug og fontæner.

Brugen af huler til beboelse - og ikke kun som lagerrum for landbrugsredskaber, eller som stald, er stadig uforandret på de Canariske Øer, en indfødt kulturarv, der havde bund i de fordele, der var ved at grave rum i dybden i bjergene, når det omkringliggende miljø var gunstigt for det.

 
Beyond the Beaches of Gran Canaria http://www.archaeology.org
Fedac https://fedac.org/
El Archivo fotográfico de la FEDAC http://www.fotosantiguascanarias.org
The Mysterious Origin of the Guanches https://www.ancient-origins.net
Archivo Canario - Photographs of the Canary Island http://www.archiv-kanarische-inseln.com/
 
 

Bedste valg før, på og efter rejsen  -  Canario.dk  -  Vi prøver hele tiden på at finde de bedste tilbud på nettet, så du er sikker på en god kvalitet til en fair pris.

Home Copyright © 2003 -   canario.dk  -  All rights reserved  -  Terms & conditions   -  Webdesign Til toppen