TeamCanaria Buyers Agents on Gran Canaria - Make Your Dream Come True

 
 

Solen.dk

 

Canario.dk
- Kasino
-
Kirker
-
Ambassade & Konsulat
-
Elektricitet
-
Politi
-
Post
-
Postkort
-
Telefon
-
Tyveri
-
Turist Kontor
-
Vand
-
ESA - Space Agency
- Aqualand
-
Palmitos Park
-
Cocodrilo Park
-
Holiday World
-
Mundo Aborigen
-
Sioux City
-
Cactualdea Park
-
Banana Park
-
Camel Safari
-
Gokart
-
Jardín Botánico
-
The Black Horse
-
Blue Canarias Helicopters
- Luft Sport
-
Cykling
-
Golf
-
Bjergklatring
-
Walking & Hiking
-
Jet & Vand Ski
-
Dykning
-
Surfing & Bodyboarding
-
Windsurfing
-
Sejlsport
-
Storfiskeri
- Shopping
-
Shoppingcentre
-
Taxfree
-
Markeder
-
Siesta
- Billeje
-
Barne & Klapvogne m/m
-
Hotel Booking
-
Vejret
- Lejligheder
-
Bungalows
-
Camping
-
Villaer
-
Hoteller
-
Hostels
-
Bjerg Hoteller
-
Privat udlejning
- Auto Udlejning
-
Lufthavn
-
Busser
-
Bil Leje
-
Taxi
-
Havne
-
Færger
- Lufthavn
-
Færger
-
Flybilletter
-
Rejsebureau
-
Rejseforsikring
- Håndværkere - Mad
-
Drikke
-
Vine
- Natteliv
-
Barer
-
Restauranter
- Tandlæger
-
Læger
-
Massage & Alt.
-
Hospital
-
Apotek
- Link - Kort & Bøger - Strande
-
Fauna
-
Flora
-
Parker & Torve
- TV
-
Radio
-
Aviser
- Rygning - Banker
- Vekselkontor
- Kultur
-
Teater & Musik
-
Historie
-
Sagnet om San Borondon
-
Sagnet om Atlantic
-
Immigration til Louisiana
-
Befolkning
-
Oprindelig kultur
-
Lær Spansk
-
Museer
- Jul
-
Nytår
-
Fest & Helligdage
-
Karneval
- Flytning
-
NIE & Residencia
-
Bankkonto
-
Gestoria
-
Forsikring
-
Bilsyn
-
Skoler
- Ejendomshandel - Frisør - Send til en ven

 

 

 

Museerne på Gran Canaria dækker en stor del af øens kulturelle og historiske rigdom. De inkluderer detaljer om alting fra øernes indfødte fortid til de nyeste og samtidige begivenheder.

For eksempel på "Museo Canario" i Las Palmas, vil besøgende kunne finde faciliteter, der indeholder etnografiske og arkæologiske samlinger såvel som kunstneriske kreationer.

På "Museo de Historia de Agüimes", fortæller kunstværker øens historie gennem de sidste 5 århundreder, dækkende begivenheder som oprettelsen af Bispesæde og Stat (Señorio Episcopal) og den Castilianske erobring af øerne.

Andre museer, der er værd at nævne inkluderer "Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología", "Casa Museo Pérez Galdós" og "Museo Néstor". Alle ligger i Las Palmas. Disse er alle et besøg værd, og du vil have en dejlig dag! Og ikke at forglemme, de fleste af disse steder er et besøg værd alene på grund af de bygninger, de ligger i, og fordi de er af kunstnerisk og historisk vigtighed.

Herunder fortælles om nogle af de mere kendte museer.
Andre museer kan findes under de forskellige byer.

 

Copyright  www.fotosdegrancanaria.com
Casa de Colón
Colón 1,
35001 Las Palmas
Tel. 928
31 23 73
Fax. 928 33 11 56


Foto galleri

 

Columbus Museet ligger i Vequeta, der er den gamle del af Las Palmas. Dette museum blev åbnet for publikum i 1950, og det er placeret i den gamle guvernørbolig (nu over 500 år gammel). Her boede Christopher Columbus, når han besøgte øen. Bygningen kan tidsbestemmes til det 15. århundrede.

Værelserne i museet er hovedsageligt viet til den rolle De Canariske Øer spillede ved opdagelsen af Den Nye Verden, og man vil finde malerier fra det 15. og 16. århundreder, og arbejder udlånt af Prado Kunst Galleri i Madrid.

Christopher Columbus´ hus indeholder et museum og et område med videnskabelige studier, sammen med et bibliotek, der har specialiseret sig i Amerikas historie o Atlantiske relationer, ligesom det tilbyder seminarer, konferencer og kursus.

Åbningstider:
Mandag - fredag 
09.00 - 19.00
Lørdag - søndag  09.00 - 15.00

Lukket 22. Maj, 24. og 31. December

Gratis adgang

Casa Museo Pérez Galdos
Cano 6, 35002 Las Palmas
Tel. 928 36 69 76 / 928 37 37 45
Fax. 928 37 37 34

 

Casa Museo de Pérez Galdós var det sted, hvor den berømte ´forfatter skrev sine ting. Han var født i 1894, og hans hus er bevaret som et Museum. museet indeholder forfatterens komplette arbejder ligesom vigtige breve og manuskripter. Pérez Galdós boede i huset fra hans fødsel og indtil året 1862.

Udstillings værelserne viser en del af møblerne fra Galdós familie huse i Madrid og Santander, ligesom den Canariske forfatters bibliotek, arkiver og personlige ejendele. Dertil kommer, at huset er repræsentativt for det 18. århundredes arkitektur. Hvert fjerde år organiserer museet en International Kongres på Galdós, der også arrangerer regulære kurser og seminarer om forfatteren og hans tid.

Åbningstider:
Mandag - fredag 
09.00 - 21.00
Lørdag - søndag  10.00 - 15.00

Bibliotek: Mandag - fredag 09.00 - 21.00

Gratis adgang

Museo Canario
Dr. Verneau 2, 35001 Las Palmas
Tel. 928 33 68 00
Fax. 928 33 68 01

 

Museuo Canario beskriver Den Canaraiske fortid, oh blev grundlagt i 1879 til dem, der ønsker at vide mere om Øens spændende oprindelige indbyggere - Guancherne. Det er en af de mest populære og fascinerende Museer på Gran Canaria.

Der er også en stor samling af kranier fra Cro-Magnon tiden. Et bibliotek og et avis arkiv er også til rådighed.

Canario Museet er placeret i det gamle kvarter i Las Palmas, og blev grundlagt i 1879. Dets samlinger består mest af kunsthåndværk, der relaterer til de oprindelige mennesker på Gran Canaria. Det er baseret på de mennesker som har boet på øen over århundrederne.

Her kan man se de skikke og religioner, der var traditionelle for øen, før Spanierne ankom. Hvert af de elleve værelser på museet indeholder et forskelligt emne.

Åbningstider:
Mandag - fredag
10.00 - 20.00
Lørdag - søndag 10.00 - 14.00

Adgang: 3,00


Copyright  www.fotosdegrancanaria.com

Museo Néstor
Pueblo Canario  Parque Doramas
35005 Las Palmas
Tel. 928 24 51 35
Fax 928 24 35 76


Foto galleri

Dette museum viser arbejder af Néstor (1887 - 1938). Han var en af Spaniens vigtigste symbolske malere, og en af de mest usædvanlige malere af Europæisk oprindelse.

Det ligger inde i Katedralen, og indeholder øens bedste skatter, inklusive vigtig kunst fra 15. til 18. hundred tallene. Det varede 73 år at bygge selve Katedralen, og den er stadig delvis ufuldstændig. Turisterne kommer her torsdage og søndage for at se opvisninger af Canariske danse og musik.

Grundlagt for at fejre liv og arbejde af den lokale kunstner, Néstor Martin Fernancez de la Torre, blev dette anerkendte galleri senere udvidet til at indeholde flere malerier fra Galleriet af Samtidig Canarisk Kunst, sammen med antikke møbler og andre lokale kulturgenstande.

Åbningstider:
Tirsdag - Lørdag
10.00 - 20.00
Søn- og helligdage 10.30-14.30


Adgang: 1,80


Copyright  www.fotosdegrancanaria.com

Pueblo Canario
Parque Doramas, 35005 Las Palmas
Tel. 928 24 51 35
Fax 928 24 35 76


Foto galleri

 

Pueblo Canario ligger i Dorama Parks smukke have i byen Las Palmas. Den blev skabt af Canarieren Néstor de la Torre og repræsenterer øens typiske arkitektur. Hver torsdag og søndag er der farverige folkloristiske optrædener.

Den blev designet og bygget i 1930érne af brødrene Néstor og Miguel Fernandez de la Torre, for at gøre turisterne interesserede i øens kultur. Det er et kompleks af adskillige traditionelt byggede ø-huse med de berømte træ udskårne balkoner, der former en typisk Canarisk landsby med gader, tårne og en atrium.

Landsbyen kan fremvise et stort centralt torv - hvor der, to gange om ugen, finder entusiastiske folklore shows sted - omgivet af butikker, der sælger lokalt kunsthåndværk og Bodegón Canario ( en vinbar ), hvor man kan smage adskillige typiske canariske retter.

Et smukt og meget afslappet sted lige i hjertet af en storby, og selvom dens tydeligt kunstige natur, er Pueblo Canario rigeligt et besøg værd!

Åbningstider:
Tirsdag - Lørdag 10.00 - 20.00
Søndag og Helligdage 10.30-14.30

Adgang: 1,80


Copyright  www.fotosdegrancanaria.com

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia
Parque de Santa Catalina,
35007 Las Palmas
Tel. 828 01 18 28
Fax. 828 01 10 01


Foto galleri

Museo Elder er et imponerende og godt organiseret Videnskabs og teknologisk Museum, der har til huse i en bygning, der tidligere tilhørte Elder-Dempster Rederiet - heraf navnet.

I dette museum, vil turister på øen, der er interesseret i Videnskab og Teknologi, blive underholdt i timevis, og især børnene er der mange interaktive genstande at more dem med, som f. eks. en industri-robot, der plet-svejser en bil - for blot at nævne en af dem - som en IMAX-biograf.

Mere end 20 udstillingsområder er viet til rekonstruktion og reproduktion af menneskehedens største videnskabelige fremgange, former dele af disse interaktive videnskabs viden centre, hvis motto er "Forbudt ikke at røre".

Åbningstider:
Tirsdag - Søndag  11.00 - 21.00

Adgang: 3,00

Museo Diocesano de Arte Sacro
Espíritu Santo 20
35001 Las Palmas
Tel. 928 31 49 89
Fax. 928 31 49 89

 

Religiøst museum, der ligger i den sydlige fløj af den store Katedral i Las Palmas, Gran Canaria. Indgangen kan ses til højre på billedet. Et besøg på museet, der ligger i "Patio de los Naranjos" i denne Canariske ø´s Katedral, er inkluderet i billetprisen.

Forskellig religiøse kunstværker udstilles, inklusive værdifulde skulpturer og malerier fra det femtende og syttende århundreder, og forskellige guld og sølvarbejder. Der findes en fantastisk poly-kromatisk mosaik i kapitelhuset.

Museet udstiller også forskellige møbler, der har en enorm historisk og kunstnerisk værdi.

Åbningstider:
Mandag - fredag
10.00 - 13.00 og 15.00 - 17.00

Adgang: 1,00

Centro Atlantico de Arte Moderno (CAAM)
Los Balcones 9-11-13
35001 Las Palmas de Gran Canaria
Tel. 902 31 18 24
Fax. 928 32 16 29

 

"Centro Atlántico de Arte Moderno" (CAAM) er en af byens store kunstcentre, indrettet i et smukt velholdt hus fra det attende århundrede. Det har en permanent samling, ligesom det er vært for midlertidige udstillinger af moderne kunst fra hele verden. Det er det primære kunstmuseum i Las Palmas.

Siden indvielsen i 1989 er Centro Atlántico de Arte Moderno (CAAM) blevet den vigtigste reference i øboernes kulturelle og uddannelsesmæssige liv. Skjult bag en traditionel facade, der tidligere hørte til et hotel, er dette center afgjort et besøg værd, særligt på grund af dets fantastiske indre, designet med hvide vægge, marmortrapper og store områder, dækket af glas.

Et af de vigtigste formål med dette Atlantiske Moderne Kunst Center er at vise sammenhængen mellem Canarisk, Afrikansk, Amerikansk og Europæisk kunst
, da øgruppens kultur har været bredt influeret af disse tre kontinenter.

Åbningstider:
Tirsdag - Søndag
10.00 - 21.00
Søndag 10.00 - 14.00

Mandage og helligdage - lukket

Gratis adgang


Copyright  www.fotosdegrancanaria.com

Casa-Museo León y Castillo
León y Castillo 43-45
35200 Telde
Tel. 928 69 13 77
Fax. 928 69 66 53


Foto galleri

En institution, grundlagt i 1954 af Gran Canarias Råd, ligger i det hus, hvor to af Gran Canarias distingverede personligheder blev født, nemlig Fernando León y Castillo, den første Marquis af Muni, og hans bror Juan, ingeniøren, der designede havnen, der hedder Puerto de la Luz i Las Palmas, og som var en trofast eksponent for Mudejar arkitekturen på Canarieøerne. Begge mænd var trofaste eksponenter for den politiske klasse fra Bourbonernes genindsættelse.

Museet rummer et undersøgelses center, med et bibliotek der er specialiseret i samtids historie. Dette center arrangerer kurser, seminarer og konferencer, mens de belønner med skolelegater og undersøgelses priser.

Museo Palacio Spínola
Spínola Familiens hus er et af de vigtigste overlevende bygninger i byen på grund af det størrelse og dets ydre. Det blev bygget af Don José Feo Pereza mellem 1730 og 1780, skønt hans søn, Don José Feo de Armas var den vigtigste person der kom til at bo i dette herresæde. Efternavnet Spínola blev sat i forbindelse med herresædet for første gang i dets historie i 1895, efter at have været lænket til Feo familien i mere end 150 år.

Hus-Museet León Y Castillo er et af de bedste eksempler  på nedarvede huse på Canarierne. Inde i huset, er der utallige personlige genstande, biblioteket og malerier af Gusach, Raiamundo Madroza og José Arencibia Gil. Andre interessante steder er bl.a. Tårnet i Gando, fra det attende århundrede, i øjeblikket luftfartsmuseum, og de arvede huse i kvarteret San Juan, med deres stenarbejder fra Arucas og træbalkoner, farvet i grønt, huset Ponce de León og den såkaldte lille Basilika.

Telde ejer det ældste historiske center i hele den Canariske øgruppe. Teldes naturlige miljø er af stor skønhed. Mest interessant er det særlige naturreservat, Los Martelse, der har steder af stor vigtighed som f.eks. Barranco de los Cernícalos, eller Barranco de las Goteras, i Tafiras beskyttede område.

Åbningstider:
Mandag - fredag
08.00 - 20.00
Lørdag - søndag 10.00 - 13.00

Gratis adgang


Copyright  www.fotosdegrancanaria.com

Casa Museo Tomás Morales
Plaza Tomás Morales
35420 Moya
Tel. 928 62 02 17 / 928 61 24 01
Fax. 928 61 12 17

 

Fødestedet for den modernistiske digter Tomás Morales (1884 - 1921).

Adskillige personlige ejendele og forskellige møbler, der tilhørte digteren er udstillet, sammen med udgaver af alle hans arbejder, sammen med arbejder af andre Canariske digtere. Og en årlig digt konkurrence, der bliver godt støttet.

Museet har et bibliotek, der er specialiseret i digte, mens det samtidig arrangerer forskellige kulturelle aktiviteter, som konferencer, koncerter og oplæsninger... Det uddeler også en pris for digte, sammen med legater og en forskningspris.

Museets lagre består af genstande eller mindeværdige ting, der er tæt knyttet til forfatteren, og er baseret på arven fra digteren.

Åbningstider:
Mandag - fredag
09.00 - 20.00
Lørdag 10.00 - 20.00
Søn- og helligdage 10.00 - 14.00

Gratis adgang

Casa-Museo de Antonio Padrón
Drago 2
35460 Gáldar
Tel. 928 55 18 58
Fax. 928 55 18 58

I Antonio Padrón museet i Gáldar ligger malerens tidligere studie, og hører til et større arkitektonisk kompleks, der inkluderer familiens beboelse, som nu er separeret fra museets områder.

Her kan man betragte over et hundrede arbejder af en Canarisk kunstner, der er en af de mest repræsentative kunstnere af den oprindelige bevægelse.

Åbningstider:  
Mandag - fredag
09.00 - 14.00

 

Copyright  www.fotosdegrancanaria.com

Archaeological Museum
Plaza de San Antón 1
35260 Agüimes
Tel. 928 78 54 53


Foto galleri

I fire århundreder var Agüimes hovedsæde for det Episkopalske Kammer; Det Episkopalske Palads bevidner denne periode. Den første skriftlige henvisning til denne bygning som "Bispernes Palads" daterer sig fra 1706. Den nævnte bygning er blevet restaureret og huser nu det længe ventede Museum for Agüimes historie.

Agüimes Historiske Museum sætter besøgende i stand til at lære om de sidste 5 århundreder af områdets historie, fra etableringen af "El Señorío Episcopal (Bispesædet), der fulgte den Castilianske erobring af øen, op til midten af det 20. århundrede.

Indimellem de forskellige udstillingslokaler og de servicer, der forsyner museet, findes arkitektoniske værker, hvoraf nogle er nye, mens andre er blevet restaureret for nylig.

Sandsynligvis hjælper dette med til at genskabe den tidligere storladenhed af sådan en enestående bygning. Dertil kommer den gavmildhed byens indbyggere har udvist ved at afgive mange af de udstillede genstande til museet,  hvilket har forhindret tingene i at blive væk, men samtidig har tilladt, at de bliver set og nydt af alle.

I dag har museet otte værelser til at udstille den historiske arv: Episkopal Domain; Territorium og Befolkning; Sociale Klasser; Indvandring og Sociale Problemer; Ideer; Hjemme Økonomi; Landbrugs & Husdyr Økonomi, og Industri; Håndværk og Handel.

Åbningstider:
Tirsdag - søndag
08.30 - 13.30 og 16.00 - 18.00

Mandag lukket

Adgang: 2,50

Museo de Guayadeque
(Centro de interpretación arqueológica)
Barranco de Guayadeque
35260 Agüimes
Tel. 928 17 20 26

 

Guayadeque kløften ligger mellem byerne Agüimes og Ingenio, på den østlige del af Gran Canaria. Man kommer til kløften ad vejen fra begge byer, der passerer gennem huleboernes lille by, Cueva Bermeja, og ender i den lille by Montaña de las Tierras, der ligger inde i kløften.

Det enestående miljømæssige og arvede værdi af dette enestående område har ført til, at det er blevet fredet som et Natural Monument, i henhold til loven for Naturområder på Canarierne, og som et område af kulturel interesse med klassificeringen som et Arkæologiske sted.

Bevarelsen af denne natur og kulturelle rigdom har været mulig, på grund af den isolation dette område har været genstand for helt op til for ganske nylig. Dette har også tilladt vedligeholdelsen af århundredgamle traditioner og vaner i området, som længe har været forsvundet i andre dele af øen.

I dets afstand på ca. 20 km. fra udløberne af Marteles Krateret, til arealet der ligger omkring El Burrero strand, har vandet skåret en kanal og skabt tårnhøje mure, hvor et anseligt antal af typiske Canariske planter har deres hjem. Den forskelligartede Flora og Fauna nyder godt af den højdeforskel og temperaturforskel, som forekommer langs kløftens vandveje, fra hovedstrømmen i toppen af distriktet til punktet, hvor det når kysten, gennem de områder, der ligger imellem.

Vandet, som har hjulpet med til at skabe denne afveksling, har været og er fortsat et af de afgørende elementer i landskabet og den måde livet foregår i kløften. De forskellige strømme har ikke alene hjulpet væksten af vegetationen, men har også leveret tilstrækkeligt vand til at opdyrke tilstødende landstykker, og forsyne de omkringliggende landsbyer.

Menneskelige aktiviteter i dette område daterer sig fra den før-spanske tid, en tid der findes mange beretninger om. Guayadeques arkæologiske vigtighed begynder at blive anerkendt i de sidste årtier af det nittende århundrede, da Museo Canario foretager de første udgravninger.

Mumierne og de store begravelses huler er de mest velkendte arkæologiske elementer i kløften, men de er slet ikke de eneste. Moderne arkæologi, sammen med yderligere studier af antropologiske og begravelsesmæssige aspekter, har belyst tilstedeværelsen af ligeså betydningsfulde elementer, som de store huleboer landsbyer, kornlagre og hulemalerier og graveringer.

Når den historiske dokumentation fra før erobringen refererer til Guayadeque, gør det sådan næsten udelukkende i relation til udnyttelsen af vand, enten til at forsyne og overrisle markerne, eller til at drive vandmøllerne, som har ligget langs denne rute helt op til vore dage.

Guayadeques miljømæssige ressourcer af national vigtighed bliver udstillet i Informations Centret, placeret i en bygning, der er blevet skåret ud af bjergsiden, idet den fulgte huleboernes traditioner i kløften. Centret tillader dig at rejse fra fortidens dyb, hvor erosion og vulkansk aktivitet først formede denne rute til sin nuværende form, gennem den indfødte besættelse og efterfølgende bosættelse.

Åbningstider:
Tirsdag - lørdag
 09.00 -17.00
Søndag 10.00 - 18.00

Mandag lukket

Adgang: 2,50

Parque Arqueológico de Cueva Pintada
Audiencia 2

35460 Gáldar
Tel. 928 89 57 46
Fax. 928 55 24 02

 

Efter at have været lukket i 24 år, mens arbejde blev udført, og en nænsom modernisering blev foretaget, blev Cueva Pintada genåbnet den 27. juli 2006. Den berømte hule fremstår nu som et moderne museums kompleks, der viser den enestående, historiske del af Gran Canaria. Mange mennesker vil komme på besøg, turister såvel som lokale, og det er et nødvendigt besøg.

Cueva Pintada er en lille hule med geometriske malerier fra Guancherne, som er enestående på øen. Det ligger i den lille by Gáldar, som var hovedsæde for Gran Canarias gamle regenter på tiden af erobringen i 1478. Den spanske by blev bygget over en indfødt bebyggelse og hulen gik tabt.

Hulen har adskillige værelser, som blev brugt som hule beboelser af Guancherne. Adskillige mure blev bygget af basalt eller kalk uden mørtel. Senge og bæmke blev også skåret ud af den bløde klippe.

I hulen fandt man mumier, redskaber og lervarer. Men de mest berømte fund, var de tegninger, der har givet hulen sit navn. Malerierne er røde, sorte og hvide kvadrater, spiraler og trekanter. Betydningen af disse malerier er ikke klar, nogle forestiller sig at de symboliserer kvindelig frugtbarhed, som udtryk af en religiøs tro. Men måske er de blot til dekoration.

Disse tegninger/malerier blev bleget af lyset, så hulen blev lukket for adskillige år siden. Et andet problem er nedsivningen af vand, der kommer gennem hulens vulkanske askeklipper, og det giver en fugtighed, der ødelægger det malede.

Hele grunden, hulen og ruinerne af den omkringliggende by, blev restaureret i løbet af de sidste år. Malerierne blev dækket af en speciel glas, for at beskytte dem. Et nyt museum blev skabt, og det viser fundene og - som en del af besøget - udsynet ind i hulen.

Det er imidlertid ikke muligt at komme ind i hulen. Det er kun muligt at se gennem glasset. Der er computere på museet, som tillader et virtuelt besøg i hulen, og der er en ny website, som også tillader et virtuelt besøg. Det virtuelle besøg er dog en computeranimeret mpeg fil, og den er tydeligvis fremstillet af den nye museumsbygnings arkitekt. Man vil forhåbentligt finde midler til at ændre dette hurtigt, nu da museet er genåbnet.

Åbningstider:
Tirsdag - lørdag
 09.00 -17.00
Søndag 10.00 - 18.00

Mandag lukket

Adgang: 2,50

Mundo Aborigen
Parque Natural de Ayagaures
Carretera Playa del Inglés - Fataga, Km 6
Tel. 928 17 22 95

 

Mundo Aborigen er et udendørs Museum på mindst 110.000 kvadratmeter. I en beskyttet nationalpark, i omgivelser af ubeskrivelig skønhed, og gennem en omhyggeligt planlagt rejsebeskrivelse, vil vi for vore øjne se, de forskellige aspekter af deres liv; det sociale hierarki, en verden af trolddom og religion, begravelses ritualer, de mest rodfæstede sociale skikke, forskellige typer af beboelser, udsmykninger, manuel dygtighed, fødevarer, landbrug og levende dyr.

Alt dette præsenteres af over 100 legemsstore figurer, der viser de indfødte i omgivelser af en meget stor variation af lokal flora, som gør et besøg endnu mere behageligt. For at gøre særligt opmærksomt på de vigtigste synspunkter, har vi skabt et lille arkæologisk museum som, sammen med forskellige shows og demonstrationer af øens sport, der fuldender et fascinerende besøg.

Mundo Aborigen er blevet udnævnt som "Et sted af kulturel, social og historisk interesse" af den Canariske Regering.

Uheldigvis er der ingen shows eller lignende nu, som det var tilfældet i begyndelsen, og den tilstødende kiosk er lukket, så man må slev medbringe mad og drikke. 

Åbningstider:
Mandag - søndag  09.00 - 18.00

Adgang:
10 € - Børn gratis adgang

Castillo de la Luz
Calle Juan Rejón
35007 
Las Palmas
Tel. 928 46 47 57 

 

Dette fort forsvarede Las Palmas naturlige havn i adskillige århundreder. Navnet betyder "Lys Borgen". Det ligger på sydkysten af La Isleta, og blev bygget i 1541 på fundamentet af et gammelt fort fra den tiden af Castilianernes erobring af øerne.

Det solide fort blev udstyret med platforme til elleve kanoner. Men det blev udsat for voldsomme ødelæggelser under invasionen af hollandske pirater i 1599, og det udbrændte fuldstændigt.

Gennem de følgende århundreder, blev den to etages bygning genopbygget, udvidet og forbedret. I 1941 blev Castillo de la Luz erklæret et national historisk monument. Dette velpræserverede fort blev restaureret i 1990 og tjener i dag som et kultur- og udstillingscenter, til nationale og internationale begivenheder.

 

Cenobio de Valerón
Cuesta de Silva
35450 Santa María de Guía
Tel. 928 21 94 21

 

 

Cenobio de Valerón er en stor basalt hvælving, der dækker vulkansk tuf. Ind i dette bløde materiale, gravede Guancherne omkring 300 huler, hulrum og små rum.

Disse huler er fascinerende. Til denne dag er der ingen, der rigtig ved, hvorfor de er her... Huleklosteret ligger på Gran Canarias nord kyst. De daterer sig tilbage til Stenalderen, og er bredt anerkendt som den vigtigste og mest imponerende stykke arkitektur på øen.

I alt er der 298 huler her. Det bliver betragtet som et meget helligt sted. Men spørgsmålet består... hvem var de oprindelige beboere, og hvorfor var de der?

Mange mennesker tror, at det var et kloster, hvor unge piger tog hen for at forberede sig på giftermål, for at praktisere spirituelle øvelser, og udføre forskellige ritualer. Andre siger, at hulerne kun blev brugt som kornlagre. Hvad de nu blev brugt til, så er de meget imponerende at se på!

Dette sted er et "Agadir" ( et fælles fortificeret kornlager )som ligner "agadirs" i Nord Afrika. De gamle folk lagrede deres landbrugs overskud her. Faican, en religiøs, politisk og økonomisk høvding, distribuerede det ud i samfundet.

De mindre huler blev brugt som siloer, og lukket med en træplanke og mærket med et segl, der kaldtes pintadera, og det indikerede hvem ejeren var.

Gæster når frem til dette sted på nogle få minutter, via den veludviklede kyst hovedvej. En lille vej snor sig langs en dyb dal og løber live op til klostret. Den lille parkeringsplads er kun tilstrækkelig til 6 biler, men det ser ud som om den typiske Canariske turist ikke er interesseret i at besøge dette sted, og den lille parkeringsplads er fuldt ud tilstrækkelig.

Fra bilen krydser man vejen til et hegn, hvor der er en slags billetkontor. Vagten fortæller dig noget om beskyttelse af stedet, og hjælper med nogen arkæologisk baggrundsoplysninger. Men der er ingen entre at betale, og man kan se hele stedet, når bare du bliver på de brolagte stier.

Dette sted, sammen med "Gáldar Painted Cave", er de vigtigste relikvier over arven fra de indfødte øboere, fra før den spanske erobring.

For at komme til hulerne, skal man køre ad vej nr. 810 til Las Palmas, tage østpå mod Guia indtil man når frem til Cuesta de Silva. Så tager man blot vejen op til parkeringspladsen. Man kan gå op til hulerne herfra.Åbningstider:
Tirsdag - søndag
10.00 - 13.00 og 15.00 - 17.00

Gratis adgang

 

Bedste valg før, på og efter rejsen  -  Canario.dk  -  Vi prøver hele tiden på at finde de bedste tilbud på nettet, så du er sikker på en god kvalitet til en fair pris.

Home Copyright © 2003 -   canario.dk  -  All rights reserved  -  Terms & conditions   -  Webdesign Til toppen