TeamCanaria Buyers Agents on Gran Canaria - Make Your Dream Come True

 
 

Solen.dk

 

Canario.dk
- Kasino
-
Kirker
-
Ambassade & Konsulat
-
Elektricitet
-
Politi
-
Post
-
Postkort
-
Telefon
-
Tyveri
-
Turist Kontor
-
Vand
-
ESA - Space Agency
- Aqualand
-
Palmitos Park
-
Cocodrilo Park
-
Holiday World
-
Mundo Aborigen
-
Sioux City
-
Cactualdea Park
-
Banana Park
-
Camel Safari
-
Gokart
-
Jardín Botánico
-
The Black Horse
-
Blue Canarias Helicopters
- Luft Sport
-
Cykling
-
Golf
-
Bjergklatring
-
Walking & Hiking
-
Jet & Vand Ski
-
Dykning
-
Surfing & Bodyboarding
-
Windsurfing
-
Sejlsport
-
Storfiskeri
- Shopping
-
Shoppingcentre
-
Taxfree
-
Markeder
-
Siesta
- Billeje
-
Barne & Klapvogne m/m
-
Hotel Booking
-
Vejret
- Lejligheder
-
Bungalows
-
Camping
-
Villaer
-
Hoteller
-
Hostels
-
Bjerg Hoteller
-
Privat udlejning
- Auto Udlejning
-
Lufthavn
-
Busser
-
Bil Leje
-
Taxi
-
Havne
-
Færger
- Lufthavn
-
Færger
-
Flybilletter
-
Rejsebureau
-
Rejseforsikring
- Håndværkere - Mad
-
Drikke
-
Vine
- Natteliv
-
Barer
-
Restauranter
- Tandlæger
-
Læger
-
Massage & Alt.
-
Hospital
-
Apotek
- Link - Kort & Bøger - Strande
-
Fauna
-
Flora
-
Parker & Torve
- TV
-
Radio
-
Aviser
- Rygning - Banker
- Vekselkontor
- Kultur
-
Teater & Musik
-
Historie
-
Sagnet om San Borondon
-
Sagnet om Atlantic
-
Immigration til Louisiana
-
Befolkning
-
Oprindelig kultur
-
Lær Spansk
-
Museer
- Jul
-
Nytår
-
Fest & Helligdage
-
Karneval
- Flytning
-
NIE & Residencia
-
Bankkonto
-
Gestoria
-
Forsikring
-
Bilsyn
-
Skoler
- Ejendomshandel - Frisør - Send til en ven

 

 

Den smukke Canariske ø, Gran Canaria, tiltrækker turismen af adskillige grunde, men en af hovedgrundene er Gran Canarias Marinaer.

På grund af den af  befolkningens glæde ved at sejle, og turistsektorens vigtighed, har Gran Canaria udviklet en meget fuldstændig infrastruktur, som inkluderer marinaer og fiskerihavne.

Mange af de sidstnævnte tillader også adgang for lystjagter, og alle havnene tilbyder basis service, der gør en forlænget fortøjning af skibe mulig, samtidig med muligheden for at udøve de forskellige vandsporte.

 
LAS PALMAS
Muelle Deportivo de Las Palmas
Tomás Quevedo Ramírez
35005 Las Palmas
Tel. 928 24 41 01
Fax. 928 24 36 06
Breddegrad  27º 7' N
Længdegrad  15º 25' W


Puerto de la Luz y Las Palmas, for nu at give det officielle navn, er en travl handelshavn. Alle skibe og deres bevægelser bliver overvåget fra kontrol tårnet i Havneadministrationens bygning. Er man i tvivl, bør man kontakte Havne kontrollen på kanal 16 eller 10, hvor man så vil blive bedt om at skifte til en arbejdende kanal. Lystbåde, der ankommer eller afgår skal holde godt øje med den kommercielle trafik, især de hurtige færger.

Lystbåde havnen, “Muelle Deportivo”, ligger i den sydlige ende af hoved havnen. Den bliver administreret af Havne Myndighederne.

Lystbåde kajen har i øjeblikket 1.134 liggepladser, hvilket gør den til den største lystbådekaj på Kanarieøerne. Den er beskyttet af 2 sødiger, der giver ly til et område på 210.000 .

Hoveddiget er 600 meter lang og der er 70 hæk-til-kaj liggepladser, der giver plads til skibe med en maksimal længde på 45 meter.

Det indre sødige er også 600 meter langt, og har 5 flydekajer med 150 liggepladser, der hver især kan have skibe på op til 16 meter liggende. På havnesiden, som ligger tæt på byen, er der 12 flydekajer, med en total på 864 liggepladser til både med en maksimal længde på 16 meter.

Denne kaj, der ligger i den kosmopolitiske og dynamiske by, Las Palmas de Gran Canaria, indenfor en af de vigtigste handelshavne i Atlanterhavet (skønt den er komplet uafhængig af hovedhavnen), er det idelle sted at forberede sig på at krydse Atlanterhavet, som f.eks. Regattaen “ARKen”  (Atlantik Rally for Cruisers), som starter fra denne havn hvert år med ca.  200 deltagere fra forskellige lande.

Indsejling: Indsejlingen til marinaen kan være vanskelig at opdage, og situationen er gjort mere forvirrende ved at indsejlingen bliver markeret med to røde blinkende lys, den til venstre mod styrbord ligger ved den østlige ende af hovedmolen (den sydlige). Skibe skal helst tage den styrbord side af den snævre indsejling, da den bagbords side er elendig og snæver.

Indtil den nye modtagelseskaj kommer igang, skal ankommende
lystbåde fortøje ved Texaco Service Stationen ved den nordlige ende af hovedanløbsbroen, hvor havneofficeren vil møde dem og tildele dem en liggeplads.
Formaliteterne bliver færdiggjort i havnekontoret (Tel. 928 244 101 i den sydlige ende af marinaen. I 2006 bliver kontoret flyttet til en ny ygning ved indgangen til marinaen, ved siden af Texaco Service Stationen. Kaptajnen skal henvende sig i kontortiden (0700 – 1400 dagligt) medbringende skibets papirer og pas. Normalt er der ikke andre formaliteter nødvendige for EU skibe, der kun har EU indbyggere ombord. Besætningsmedlemmer, der rejser fra Canarieøerne ad luftvejen, må tage deres pas med til imigrationskontoret (Polocia de Frontera, Tel. 928 264 431) der ligger ved den østlige ende af Havnemyndighederns bygning ( Edificio Autoridad Portuaria i havneområdet. Man kan komme dertil med Taxi eller med bus nr. 1

Anløb
En anløbskaj vil blive taget I brug I 2006.  Den vil blive placeret på bagbords side, umiddelbart efter indsejlingen til marinaen. Marina kontoret kan findes her. Marinaen blev istandsat I 2005, og en flyde-pontonbro er blevet installeret langs med hovedkajen, hvilket gør anløb meget nemmere.

Større
lystbåde kommer normalt til kaj med agterenden først, efter at have samlet en anløbsbøje op, eller efter at have droppet deres eget anker. Lystbåde på under 12 meter fastgøres ved en af gæste pontonerne ved den nordlige mole. Der er vand og elektricitet ved alle pladser. Der er en brusebadsafdeling, som man får nøgle til i havnekontoret. For ophold af længere varighed end en måned, er der en rabatordning, hvis havneafgifter bliver betalt på forhånd. Det er også muligt at ligge for anker i området nord for marinaen. Joller kan ligge ved en af pontonerne.

Yacht Clubs

Club Maritimo Varadero de Gran Canaria
Joaquín Blanco Torrent - Muelle Deportivo
35005 - Las Palmas de Gran Canaria - Las Palmas
Tel. 928 24 99 19 / 928 24 99 20 - Fax. 928 23 12 65

Kontakt: Ms Maryluz Peñate. Klubben ligger forrest på Ponton 12, som tilhører dem. De forlanger 18€ om ugen for at blive gæstemedlem og bruge klubfaciliteterne.

Real Club Nautico de Gran Canaria
Avenida Maritima
Tel. 928 23 45 66 - Fax. 928 24 63 24

Gæste medlemskaber gives til medlemmer af gensidige Lystbådeklubber, og det noteres på deres kort. Sekretær eller kommandør bør kontaktes, hvis man ønsker at bruge klubbens faciliteter.

840 Pladser Offentlig
Gas, Diesel, Olie Vand
Strøm Radio Kanal 12
Ophaling 12 ton
60 ton lift Værksted
 
ARGUINEGUÍN
Puerto de Arguineguín
35120 Arguineguín
Tel. 928 73 64 41
Fax. 928 73 64 41
Breddegrad: 27º 45' N
Længdegrad: 15º 41' W
 

Fiskerihavnen bliver i vidt omfang brugt af Fiskeri Lauget i Arguineguín (Cofradia de Pescadores de Arguineguín) og pladser til gæstende både er begrænsede. Den indre mole er blevet forlænget, men alle pladser på pontonerne er optaget af lokale fiskerbåde. Gæster må ligge for anker udenfor og kaste liner til molen, eller ligge for anker mellem det godt beskyttede område mellem havnen og stranden.

Idet den ligger i et af hovedturist områderne i det sydlige Gran Canaria, har denne havn og byen, hvori den ligger, undergået en betydelig udvikling, men uden at ofre dens vigtige maritime karakter. Havnen er beskyttet af en mole på 429,33 meter, som benyttes af den lokale fiskeriflåde og af de bade, der sejler på de regulære sejlruter. Der er også 3 flydekajer, som bruges af de mindre fiskerbåde og forskellige sejlskibe.

Havnen yder en 24 timer overvågning, og alle liggepladser har elektricitet og vandforsyning. Tørdokken har en 70 ton lift, en kran med en kapacitet på 3 ton, værksteder der foretager reparationer og diverse andre virksomheder, der forsyner skibe.

Skippere anbefales at undersøge om der er plads, før de ankommer, I modsat fald må besøgende både ligge ved hovedværftet, indtil en plads kan findes til dem. Ved ankomsten må besøgende melde sig på havnekontoret, der har åbent 0800-1300, 1500-1700, mandag til fredag, Tlf. 928 73 64 41, og som ligger i nordenden af den store bygning på dokken, der også indeholder dets kontor. De vil efterfølgende blive tildelt en liggeplads, idet
lystbåde sædvanligvis kommer til at ligge ved hovedkajen. Der er  nogle få fortøjningspladser for lystbåde, der kommer til at ligge med hækken til den ydre mole, der er beskyttet af store klipper.

100 Pladser 0 Offentlig
Diesel, Olie Vand
Strøm VHF Kanal 10
Ophaling 3 Tons
70 ton lift Værksted
 
PUERTO DEPORTIVO TALIARTE
Puerto Deportivo Taliarte
35200 Telde
Tel. 928 21 93 00 / 928 37 21 44
Fax. 928 21 93 10
Længdegrad: 28º 00' N
Breddegrad: 15º 22,4' W


Denne fiskerihavn, som henhører under Gran Canarias Ø-råds myndighed, ligger på østkysten, ca. 16 km syd for byen Las Palmas de Gran Canaria, tæt på et af de vigtige fornøjelsesområder i Telde, som inkluderer de hyggelige strande El Hombre, Melenara og Salinetas.

Havnen er beskyttet af en 400 meter lang mole med en rampe, som bruges af fiskeriflåden, ligesom der er 3 flydekajer for mindre lystbåde. Havnen yder 24 timers overvågning, og tørdokken, som har en 25 ton mobil lift og kran med en kapacitet på 1,5 ton. Havnen ledes af Cooperativa de Pescadores (Fiskernes sammenslutning).

Fortøjringer   Offentlig 0 Offentlig
Tank Diesel, Olie Vand Vand
Strøm Strøm Radio Radio
Ophaling Ophaling Kran 1,5 Tons
Lift 25 ton lift Værksted Værksted
 
PUERTO DE LAS NIEVES
Puerto de Las Nieves
Edificio terminal, Agaete
Tel. 928
55 42 27
Fax. 928 55 42 27
Breddegrad: 28º 06' N
Længdegrad: 15º 43' W
 

Puerto de las Nieves, som ligger på den nordøstlige del af øen, er den havn, der ligger nærmest på Tenerife. Det er grunden til, at havnen i øjeblikket deles af fisker flåden, lystbåde og hurtigfærger, der sejler de regulære ruter mellem Gran Canaria og Tenerife.

Havnen yder 24 timers overvågning, og der findes en rampe, en 70 ton mobil lift og en kran med en kapacitet på 1,5 ton.

Havnen er beskyttet af en 616 meter lang mole, som deles af færgerne og de store fiskerbåde, mens de 4 stk. 250 meter lange flydekajer er beregnet til de mindre fiskerbåde og lystbåde.

Fortøjringer 50 Pladser Offentlig 0 Offentlig
Tank Diesel, Olie Vand Vand
Strøm Strøm Radio Radio
Ophaling Ophaling Kran Kran
Lift Lift Værksted Værksted
 
PUERTO DE MOGÁN
Puerto de Mogán
Torre de Control 1, 35138 Mogán
Tel. 928 56 56 68 / 928 56 51 51
Fax. 928 56 50 24
Breddegrad: 27º 49' N
Længdegrad: 15º 46' W
 

Blue flag marina

Mogans havn er en moderne lystbådehavn, der ligger i perfekt harmoni med et lejligheds kompleks og et mindre hotel, der er velkendt for sin maleriske skønhed.
Havnens mole er 275 meter lang og giver ly til et område på 36.560 m
².

Havnen yder liggepladser til såvel lystbåde som til den lokale fiskerflåde, som har et reserveret område I den bagerste del af marinaen. 36 af de 216 liggepladser til lystbåde er hæk til kaj, og der kan ligge både med en maksimal længde på 45 meter, mens yderligere 45 bliver fordelt langs 4 flydekajer, hvor der kan ligge både med en maksimal længde på 20 meter. Havnen har også et stort område, hvor man kan ligge forankret.

Havnen yder en 24 timers privat overvågnings service, ligesom der er en postservice, offentlige telefoner, vaskeriservice, et supermarked, medicinsk service og meteorologiske oplysninger. Der findes også toiletter og brusere fordelt omkring på marinaen. Alle liggepladser har vand og elektricitet, mens der også er fjernsynsforbindelser  på 3 af de 4 kajer. Der ligger en Service Station i havnen og tørdokken har en 70 ton mobil lift, to 2,5 tons kraner og en rampe.

Havnen anvender VHF kanal 12 på alle tidspunkter, og bruger kanal 6 som en arbejds kanal. Ved ankomst, skal gæste skibe lægge til ved ankomst dokken på styrbord side af indsejlingen, overfor Mobil Stationen og melde sig til Marina Kontoret. Det ligger på 1. sal I det 3 etages kontroltårn, der har udsyn over ankomst dokken. Udenfor kontortiden er der en vagtmand, der patruljerer marinaen med en VHF radio indstillet på kanal 6. Hvis man bliver henvist til den ydre mole, skal gæster gribe en ledig bøje og lægge sig med hækken mod flydedokken.

Docking
Ankommende både skal gå langs med receptions dokken på styrbords side, når man kommer ind i marinaen. Mange af liggepladserne på pontonerne er privatejede, men den 190 m lange ydre kaj er reserveret til gæster. Marinaen har en kapacitet på lige over 200 pladser, af hvilke 50% er tilgængelig for gæster om sommeren, og 20% om vinteren, der er den travle sæson. Da Mogan er populær blandt transatlantiske sejlere, skal dem, der ønsker at efterlade deres båd her, reservere plads i rigtig god tid, særlig i den travle sæson fra slutningen af oktober til februar.

Alle ponton pladserne har vand og elektricitet, også telefonforbindelser og endda fjernsyn og video links. Der er  brusere og toiletter på den ydre kaj, reserveret for gæster, som må få en nøgle på havnekontoret. Der er også brusere og toiletter i stueetagen af kontroltårnet. En vejrudsigt bliver sat op hver dag på opslagstavlen udenfor havnekontoret. Mogan driver sin egen indenlandske redningsservice, den eneste service af den slags på Gran Canarias sydkyst. Man har to store gummibåde.

Der er ankerpladser øst for marinaens indsejling, som af og til anvendes af krydsende både i korte perioder.

Åbningstider: 08.00-15.00 mandag til fredag, 09.00-13.00 lørdage.

En af de mest attraktive marinaer på Canarie-øerne, Puerto Mogan, er ofte fyldt til bristepunktet.

Fortøjringer 225 Pladser Offentlig Offentlig
Tank Gas, Diesel, Olie Vand Vand
Strøm Strøm Radio VHF Kanal 12
Ophaling Ophaling Kran 12 tons
Lift 70 ton lift Værksted Værksted
 
PUERTO DEPORTIVO DE PUERTO RICO
Puerto Deportivo de Puerto Rico
Puerto Rico Urbanization
35130 Puerto Rico
Tel. 928 56 11 41 / 928 56 16 32
Fax. 928 56 16 32

Breddegrad: 27º 47' N
Længdegrad: 15º 42' W

Puerto Rico er fuldstændigt rettet mod turist sektoren. Alt er blevet designet med det mål at sikre, at et bredt mål af afslapning og underholdende aktiviteter er indenfor let rækkevidde for den besøgende, med en klar understregning af vandsport. Denne havn består af to moler, der giver læ til et område på 6 hektarer. Der er 531 liggepladser, der kan have lystbåde med en maksimal længde på 60 meter.

Den første mole er blevet designet som ankomst molen, og den har en 100 meter lang ydermole, der giver ly til stranden og 212 liggepladser. Den første mole har 3 flydekajer.

Den nyeste mole er blevet designet som havne base, og den har en 300 meter lang ydermole, der giver ly til 319 liggepladser. Havnen har Blåt Flag status, og begge moler har 24 timer overvågning. Der findes en service station og havnen har også en post service, offentlige telefoner, en vaskeri service og meteorologiske informationer. Alle liggepladserne har elektricitet, vand og telefonforbindelser (ved tilslutning på forhånd), og dertil toiletter og brusebade, som er fordelt igennem marinaen.

Fritidsaktiviteter: I denne havn kan man deltage i et bredt udbud af vand sport. Der er mange motor- og sejlbåde, der specialiserer sig i ekskursioner til forskellige dele af kysten. Puerto Rico er velkendt for sit rolige vand og blide vinde, hvilket gør, at denne del af kysten er ideel til dykning og sejlsport. Der er firmaer, hvor man kan få instruktioner i disse sportsgrene, eller leje det udstyr, der er nødvendigt for at udføre dem.

Farvandene i dette område er også velkendt for sine gode dybhavsfiskeri forhold. I havnen kan man finde både, der er specielt udstyret til at nyde disse sportsgrene. I bugten kan man leje vandski til en tur rundt i bugten, ligesom jetski, med hvilke man kan have megen højhastigheds underholdning i et veldefineret område.

Fortøjringer 531 Pladser Offentlig 300 Offentlig
Tank Gas, Diesel, Olie Vand Vand
Strøm Strøm Radio Kanal 8
Ophaling Ophaling Kran 30 tons
Lift 18 tons lift Værksted Værksted
 
MARINA ANFI DEL MAR
Marina Anfi del Mar
Barranco de la Verga
35120 Arguineguín
Tel. 928 15 07 98/928 15 29 90
Fax. 928 15 07 66/928 73 64 22
Breddegrad: 27º 46'16 N
Længdegrad: 15º 41'83 W
 

Denne Marina, der ligger i den sydvestlige del af øen, mellem Arguineguín og Puerto Rico, har liggepladser til ca. 72 både, og det er muligt at leje en ligge-plads for et helt år.

Området, hvor marinaen ligger er et af de mest fortryllende dele af Gran Canaria, hvor det at se på de forskellige
lystbåde, eller at leje en båd for en dag eller en weekend, eller bestille en plads på en eksklusiv undervands fiske ekskursion, kan ende med at blive en oplevelse for livet.

Åbningstider: 08.30 - 20.00 dagligt.

Fortøjringer 72 Pladser Offentlig 72 Offentlig
Tank Gas, Diesel, Olie Vand Vand
Strøm Strøm Radio  Radio Kanal 9
 
CLUB DE YATES PASITO BLANCO
Club de Yates Pasito Blanco
Crtra.C-812 Km.60, 35106 Maspalomas
Tel. 928 14 21 94
Fax. 928 14 25 46
Breddegrad = 27º 44'N
Længdegrad = 15º 37'W

Blue flag marina

Pasito Blancos Marina ligger sydligst af øens fantastiske turist strande, som bliver afgrænset af Maspalomas Fyrtårn. Marinaens sømole er 415 m lang, og den giver ly til et område på 43.045 m². Der er i alt 387 liggepladser, hvoraf 102 er hæk-til-kaj, mens yderligere 285 liggepladser, ”Club de Yachts Pasito Blanco”  er placeret langs 6 flydekajer. Hæk-til-kaj liggepladserne kan huse både med en maksimal længde på 40 m, medens maksimum bådlængden mod flydekajerne er 20 m.

Marinaen er blevet tildelt Blåt Flag status på grund af faciliteternes kvalitet. Den service, der ydes af marinaen inkluderer 24 timers overvågning, toiletter og brusebade, en post service, offentlige telefoner, vaskeri service og vejrudsigter, elektricitet og vandforsyning ved alle liggepladser, og en benzin station. Tørdokken er meget stor og veludstyret, og den har en 30 ton mobil lift og en kran der kan tage 1,5 ton.

Pasito Blancos Underholdnings Aktivitets Center ligger kun nogle få kilometer fra Gran Canarias hovedturist område, og det er også den marina, der ligger nærmest til turist området. Der er selskaber der ligger indenfor Marinaens område, der specialiserer sig i dykning og Motorbåds Ekskursioner.

Vand og elektricitet er placeret ved alle liggepladser, og er inkluderet i afgifterne. Der er varmtvands brusebade og toiletter på den ydre kaj, og brusebade er også til rådighed ved værftet. Langtidsafgifter er betydeligt lavere end den daglige tarif, og der er en 30% rabat, hvis man bliver i mere end 6 måneder. Marinaen kan tilbyde en ”viceværts service” for
lystbåde, der er lagt op flydende.

Marinaen ligger ret isoleret, hvilket for mange er dets hovedattraktion. Porten ind til ressorten er bevogtet 24 timer i døgnet, hvilket gør det til et godt sted at efterlade sin båd ubevogtet i længere perioder.

Ankomst og indsejling til Marinaen er ligetil, og Pasito Blanco Marina (Club de Yates de Pasito Blanco) holder 24 timers lyttevagt på VHF kanal 6. Ved ankomst skal skipperen melde sig ved havnekontoret i kontortiden: 09.00 - 13.00 & 15.00 – 17.00 mandag til fredag og 09.00 – 13.00 om lørdagen.

Fortøjringer 381 Pladser Offentlig Offentlig
Tank Gas, Diesel, Olie Vand Vand
Strøm Strøm Radio Radio Kanal 12
Ophaling Ophaling Kran 12 Ton
Lift 30 ton lift Værksted Værksted
 

Bedste valg før, på og efter rejsen  -  Canario.dk  -  Vi prøver hele tiden på at finde de bedste tilbud på nettet, så du er sikker på en god kvalitet til en fair pris.

Home Copyright © 2003 -   canario.dk  -  All rights reserved  -  Terms & conditions   -  Webdesign Til toppen