TeamCanaria Buyers Agents on Gran Canaria - Make Your Dream Come True

 
 

Solen.dk

 

Canario.dk
- Kasino
-
Kirker
-
Ambassade & Konsulat
-
Elektricitet
-
Politi
-
Post
-
Postkort
-
Telefon
-
Tyveri
-
Turist Kontor
-
Vand
-
ESA - Space Agency
- Aqualand
-
Palmitos Park
-
Cocodrilo Park
-
Holiday World
-
Mundo Aborigen
-
Sioux City
-
Cactualdea Park
-
Banana Park
-
Camel Safari
-
Gokart
-
Jardín Botánico
-
The Black Horse
-
Blue Canarias Helicopters
- Luft Sport
-
Cykling
-
Golf
-
Bjergklatring
-
Walking & Hiking
-
Jet & Vand Ski
-
Dykning
-
Surfing & Bodyboarding
-
Windsurfing
-
Sejlsport
-
Storfiskeri
- Shopping
-
Shoppingcentre
-
Taxfree
-
Markeder
-
Siesta
- Billeje
-
Barne & Klapvogne m/m
-
Hotel Booking
-
Vejret
- Lejligheder
-
Bungalows
-
Camping
-
Villaer
-
Hoteller
-
Hostels
-
Bjerg Hoteller
-
Privat udlejning
- Auto Udlejning
-
Lufthavn
-
Busser
-
Bil Leje
-
Taxi
-
Havne
-
Færger
- Lufthavn
-
Færger
-
Flybilletter
-
Rejsebureau
-
Rejseforsikring
- Håndværkere - Mad
-
Drikke
-
Vine
- Natteliv
-
Barer
-
Restauranter
- Tandlæger
-
Læger
-
Massage & Alt.
-
Hospital
-
Apotek
- Link - Kort & Bøger - Strande
-
Fauna
-
Flora
-
Parker & Torve
- TV
-
Radio
-
Aviser
- Rygning - Banker
- Vekselkontor
- Kultur
-
Teater & Musik
-
Historie
-
Sagnet om San Borondon
-
Sagnet om Atlantic
-
Immigration til Louisiana
-
Befolkning
-
Oprindelig kultur
-
Lær Spansk
-
Museer
- Jul
-
Nytår
-
Fest & Helligdage
-
Karneval
- Flytning
-
NIE & Residencia
-
Bankkonto
-
Gestoria
-
Forsikring
-
Bilsyn
-
Skoler
- Ejendomshandel - Frisør - Send til en ven
 

 

Forskellige slags konti

En almindelig, igangværende konto
(cuenta corrente) giver normalt en meget lav rente, hvis overhovedet nogen.
Du kan bede om et checkhæfte.

En fastrente indskudskonto (cuenta de imposicion de plazo) vil give en rente afhængig af hvor længe indskuddet er der, og hvor stort et beløb, der er tale om. Banker kan forhandles med omkring disse forhold.

En sparekassebog (libreta de ahorro) giver også en lav forrentning, men den giver dig en fortsat oversigt over din konto, og i nogle tilfælde kan den bruges i pengeautomater til at hæve penge.

Hvis du ønsker at oprette en bankkonto på Gran Canaria, vil du kun få brug for dit pas eller dit Residencia. Du vil blive bedt om at udfylde en formular fra banken, som også vil nævne bankens almindelige betingelser og forhold. Du vil også blive bedt om dit NIE nummer.

Hvis du ikke er resident, må du fremvise, bortset fra de dokumenter, der beviser din identitet, et certifikat som ”ikke-resident”, der udstedes af en Politi Station. For resten af de residente udlændinge på Gran Canaria, er der ingen restriktioner omkring det at åbne bankkonti.

Husk alligevel på, at de fleste banker giver deres kunder et kort, der giver dem ret til at modtage kontanter 24 timer i døgnet, i det automatiske hæve-netværk (pengeautomater) der er spredt ud over hele det nationale territorium.

Finans/skatte residente på Gran Canaria kan åbne en løbende og opsparings-konto for residente. Ikke-residente kan kun åbne løbende og opsparingskonti for ikke-residente.

Læg mærke til, at det er i din egen interesse hvad angår banksystemet, at blive resident så hurtigt som muligt, for så vidt angår  skatte-ansvar, afgifter og renter.

Provisioner og servicer varierer meget mellem banker, så sammenlign adskillige, og tag din beslutning ud fra dine behov. Som så ofte på Gran Canaria, som alle andre steder, er et personligt forhold til en bank rigtigt hjælpsomt, når problemer skal udredes, hvis du ønsker foretaget noget, der ikke er standard.

Spørg venner, kolleger eller lærere om de kan introducere dig til en direktør eller underdirektør i en lokal bankafdeling. Hvis du har en mulighed, så benyt dig af den.

Afgifter og Servicer
Når man taler om betingelserne for Afgifter og Servicer, er ikke-residente konti praktisk taget de samme som for residente.

Den eneste forskel kan være, at banken måske ikke vil give dig et CreditCard, eller give dig en overtræks beskyttelse. Skulle banken kræve betydeligt højere afgifter, hvis du er ikke-resident, anbefaler vi, at du flytter din forretning et andet sted hen.

Til sidst en advarsel, omkring det at åbne en konto: Hvis du foretager et åbningsindskud i en fremmed valuta, så vær sikker på at bede om, at denne valuta bliver vekslet til €uros øjeblikkelig (vi har hørt om tilfælde, hvor dette er blevet et problem på et senere tidspunkt).

Banken bør ikke kræve mere end deres typiske valuta veksel gebyr for denne opgave.

Spanske banker kører et praktisk system, som de kalder domiciliation, der tillader selskaber direkte at debitere din konto af faktureringsmæssige grunde.

Telefon og tilbehørsselskaber (telefon, el, vand, o.s.v.) er storforbrugere af dette system; mange af dem forlanger direkte, at man betaler på denne måde.

I det tilfælde, at du vælger at betale dine regninger på den måde, må du gå til banken alligevel, for at betale det personligt (ikke nødvendigvis din bank). De timer, hvor man kan betale på den måde er ret begrænsede, sædvanligvis mellem 8.30 og 10.30, og indimellem kun på bestemte ugedage (et eksempel er mandag, onsdag og fredag).

Banken er forpligtet til at tilbageholde 18% af den rente du tjener, men ikke på en fast konto ved en ikke-resident. Banken skal også udarbejde en redegørelse, der angiver din gennemsnits balance for året, til brug i din skatteopgørelse.

Overførsel af kapital
Der er i dag restriktioner på overførsler af kapital til og fra Spanien fra andre lande i EU og EØS.

Hvis du imidlertid ønsker at tage mere end 13.353 E med fra Spanien til et andet land, eller overføre mere end 80.000€ indenfor Spanien, er du forpligtet til at aftale det med myndighederne, hvilket banken også vil rådgive dig om.

Hvis du ønsker at foretage en overførsel til eller fra lande udenfor EU, skal du konsultere din egen bank.

Nogle banker forlanger stadig store gebyrer ved overførsel af pensioner fra udlandet, mens andre banker ikke gør det, så et godt råd er at ”se” dig omkring.

EU har besluttet at afskaffe gebyrer, når man bruger pengeautomater udenfor dit eget land, men stadig indenfor EU ….Endelig!!

Checks på Gran Canaria

Skriv kun checks med kuglepen eller blæk. Skriv (eller accepter) en check til en person eller firma, der skal modtage betalingen, og ikke til den person, der bærer checken (al portador).

For at sikre, at en check kun kan indsættes på den persons konto, som den er udstedt til, skriv at den skal krediteres til den konto (a abonar en cuenta) før modtagerens navn, eller kryds checken med to parallelle streger.

Giv ikke tomme steder på checken, der kan bruges til at forøge beløbet. Behold blanke checks, ødelæg overflødige checks, og efterlad aldrig uudfyldte, underskrevne checks til nogen. At udskrive en check uden dækning/kapital i banken er ulovligt.

Bankudtog
De fleste banker er villige til at sende dine kontoudtog til hvilken som helst adresse du ønsker, hvad enten det er på Gran Canaria, eller i dit hjemland.

Identitets nummeret er det samme som på dine checks, hvor de første 4 tal angiver bankens nummer, de næste 4 tal angiver afdelingens nummer, derefter 2 kontrolnumre, og de sidste 10 numre er dit kontonummer.

Det anbefales, at du bruger hele nummeret for at undgå forvirring og fejltagelser.

 
 

Bedste valg før, på og efter rejsen  -  Canario.dk  -  Vi prøver hele tiden på at finde de bedste tilbud på nettet, så du er sikker på en god kvalitet til en fair pris.

Home Copyright © 2003 -   canario.dk  -  All rights reserved  -  Terms & conditions   -  Webdesign Til toppen