TeamCanaria Buyers Agents on Gran Canaria - Make Your Dream Come True

 
 

Solen.dk

 

Canario.dk
- Kasino
-
Kirker
-
Ambassade & Konsulat
-
Elektricitet
-
Politi
-
Post
-
Postkort
-
Telefon
-
Tyveri
-
Turist Kontor
-
Vand
-
ESA - Space Agency
- Aqualand
-
Palmitos Park
-
Cocodrilo Park
-
Holiday World
-
Mundo Aborigen
-
Sioux City
-
Cactualdea Park
-
Banana Park
-
Camel Safari
-
Gokart
-
Jardín Botánico
-
The Black Horse
-
Blue Canarias Helicopters
- Luft Sport
-
Cykling
-
Golf
-
Bjergklatring
-
Walking & Hiking
-
Jet & Vand Ski
-
Dykning
-
Surfing & Bodyboarding
-
Windsurfing
-
Sejlsport
-
Storfiskeri
- Shopping
-
Shoppingcentre
-
Taxfree
-
Markeder
-
Siesta
- Billeje
-
Barne & Klapvogne m/m
-
Hotel Booking
-
Vejret
- Lejligheder
-
Bungalows
-
Camping
-
Villaer
-
Hoteller
-
Hostels
-
Bjerg Hoteller
-
Privat udlejning
- Auto Udlejning
-
Lufthavn
-
Busser
-
Bil Leje
-
Taxi
-
Havne
-
Færger
- Lufthavn
-
Færger
-
Flybilletter
-
Rejsebureau
-
Rejseforsikring
- Håndværkere - Mad
-
Drikke
-
Vine
- Natteliv
-
Barer
-
Restauranter
- Tandlæger
-
Læger
-
Massage & Alt.
-
Hospital
-
Apotek
- Link - Kort & Bøger - Strande
-
Fauna
-
Flora
-
Parker & Torve
- TV
-
Radio
-
Aviser
- Rygning - Banker
- Vekselkontor
- Kultur
-
Teater & Musik
-
Historie
-
Sagnet om San Borondon
-
Sagnet om Atlantic
-
Immigration til Louisiana
-
Befolkning
-
Oprindelig kultur
-
Lær Spansk
-
Museer
- Jul
-
Nytår
-
Fest & Helligdage
-
Karneval
- Flytning
-
NIE & Residencia
-
Bankkonto
-
Gestoria
-
Forsikring
-
Bilsyn
-
Skoler
- Ejendomshandel - Frisør - Send til en ven

 

 

Gran Canaria har mange naturlige ressourcer sammen med deres strande, og det er derfor det er et perfekt sted at komme i kontakt med naturen, idet der er et bredt udvalg af muligheder og aktiviteter, man kan deltage i.
 

Gran Canaria har, (skønt den er lille - kun 1532 m²) en meget forskelligartet topografi, klima, plante og dyreliv. Der er arter af dyr, der hører hjemme på disse øer, sammen med et rigt historisk tæppe.

Næsten 43% at Gran Canarias territorium er beskyttet. Det betyder omkring 66.571 hektar land, som igen svarer til  næsten 1000 kvadratmeter fredet land for hver indbygger på øen. På grund af den geologiske opbygning af det indre af øen, er landskaberne i det indre af øen meget forskellig fra dem ved kysten, hvilket gør, at der er mange og forskellige økosystemer på øen.

En oplysning, der nærmest er en anekdote er, at kun 1% af øens befolkning bor på fredet land. Parque Rural del Nublo er et interessant tilfælde i denne henseende. Denne landlige park, som strækker sig over arealer i 8 kommuner på midten af øen, dækker et område på 26.307,4 hektarer ( det er det samme som størrelsen af øen La Gomera), men der lever kun ca. 5.000 indbyggere. Dette faktum er ironisk set i lyset af de miljømæssige problemer der er, grundet overbefolkning på Gran Canaria, hovedsageligt i den nordvestlige del af øen, hvor den største del af befolkningen lever.

Topography

Vulkanerne, der formede øens rygrad, så dagens lys omkring det tidspunkt de Atlas Bjergene i Nordafrika blev dannede, for millioner af år siden. Den højeste vulkan, Teide på Tenerife, med sine 3.718 meter, er Spaniens højeste top, og den tredje højeste vulkan i verden efter to på Hawaii. Hele den vulkanske aktivitet har sikret, at jorden er meget frugtbar, men der er ingen floder på øerne, der periodisk bliver plaget af vandmangel. Det meste af drikkevandet på nogle af øerne kommer direkte fra afsaltnings fabrikker.

Af vulkansk oprindelse, har øens ortografi en konisk form, der deles i to ved Tirajanas og Agaetes kløfter, der repræsenterer hovedlinien, der deler den enorme kontrast, der er mellem nord og syd. Adskillige kløfter skærer deres vej over øens centrum i nedadgående retning.

Denne egenskab, sammen med den komplicerede variation og bjergmassivet (kendt som Los Pechos), der løber fra nordvest til sydvest, er hovedarkitekterne bag den store variation i de klimatiske forhold, der findes på øen, og derfor den store variation af økosystemer, som øen huser.

Tourisme

Øens indbyggere har sammensat en forsyning af natur turisme, der er karakteriseret af en dyb respekt for miljøet. Det inkluderer alt fra hundredårige landhuse, der er blevet renoveret, såvel som et bredt udvalg af fritids aktiviteter, lige fra højrisiko sport, som bjergbestigning, til rigtig hiking langs "Caminos Reales" eller de gamle netværk af stier gennem landet, der er blevet genåbnet til offentlig brug, og som former en del af øens kulturelle og historiske arv.

Klima

Kanarierne nyder et evigt forårsklima, med temperaturer der går fra 18˚C om vinteren til 24˚C om sommeren. På en varm dag ved stranden, kan det stadigvæk være behageligt køligt, hvis du går op i  bjergene, og du vil helt bestemt have brug for varmt tøj, hvis du når op i højderne i løbet af vinteren.

Med undtagelse af Lanzarote og Fuerteventura, er nordsiden af øerne subtropiske, medens  de sydlige dele, inklusive de to først nævnte øer, er mere tørre og lidt varmere. Der kommer ikke megen regn, bortset fra på dele af de vind omsuste nordlige kyster, og hvad der plejer at falde på den nordlige side af de mere bjergrige øer.

De flade øer, der ikke har nogen bjerge til at fange regnskyerne, får næppe en dråbe regn. En gang imellem, særligt om sommeren, vil sciroccoen (den varme vind fra Sahara) blæse ind fra Afrika, og lave dagslyset om til tusmørke, og dække alting med støv. Det er værst på de østlige øer, og er kendt lokalt som Calima.

På Gran Canaria kan man foretage sig alt, lige fra at trave gennem de smukkeste natur områder til at deltage i eventyr sport, eller kun betragte de hundredvis af lokale arter, der er enestående i verden. På Gran Canaria er alt muligt for dem, der ønsker at tilfredsstille deres behov for at komme i kontakt med moder natur.

Følgende er nogle af de naturområder, der fortjener at blive nævnt specielt:

Natural Areas

Monumento Natural de Bandama (Natur Monument):
Dette naturområde, som dækker et areal på 325,7 hektarer, inkluderer dele af kommunale områder af Las Palmas de Gran Canaria (hovedstaden), Santa Brigida og Telde.

Parque Rural del Nublo (Rural Park):
Dette er det største fredede naturområde på øen. Parkens 26.307,4 hektarer er spredt ud over 8 kommuner, nemlig Tejeda, La Aldea de San Nicolás, Mogán, San Bartolomé de Tirajana, Artenara, San Mateo, Vallesco og Moya.

Parque Natural de Tamadaba (Nature Park):
Denne naturpark, som dækker et areal på 7.538,6 hektarer, med fyrretræsskove, ligger indenfor kommunerne Agaete og La Aldea de San Nicolás.

Parque Rural de Doramas (Rural Park):
Dækker et areal på 3.586 hektarer i kommunerne Moya, Vallesco, Firgas, Santa María de Guía, Arucas og Teror.

Det store katalog af fredede områder på Gran Canaria bliver kompletteret af Natural Rural Monuments af Montaón Negro, Roque Aguayro, Tauro og Arinaga.

Der er også et antal arealer der er blvet udnævnt til "Natural Rural Landskaber", nemlig La Isleta, Pino Santo, Tafira, Las Cumbres, Lomo Magullo, Fataga og Montaña de Agüimes de Agimes.

Sidst er det et antal områder, der er blevet erklæret til at være "Områder af interesse", og de er Jinámar, Tufía, Roque de Gando og Juncalillo del Sur.

Jordisk dyreliv

Krybdyr
Øens jordiske dyreliv er karakteriseret ved mangelen på store hvirveldyr, og skadelige arter. Fugle og krybdyr er de mest talrige arter i Gran Canarias dyreliv. Blandt hvirveldyrene har vi Kanarieøernes firben - begrænset af øen, og med en mangfoldighed, der er overvældende, Gran Canarias glansøgle, Boettgers Canary mur gekko og Osirio spidsmus. 

Fugle
Fugle har den største repræsentation af øens dyrelivs befolkning; nærmere bestemt 48 arter inklusive øens redebyggende fugle, med fastboende fugle som den store plettede spætte, drosler og den blå bogfinke, de sidstnævnte i  Pilancones-Inaguas fyrreskove.

Kanariefuglen  fortjener at blive nævnt specielt, på grund af dens symbolske forhold, der relaterer både til De Canariske Øer og til Gran Canaria i særdeleshed. Det interessante om denne fugl, der har store sangevner er, at den var udviklet gennem krydsning med andre arter, og derigennem fremstillet en stor variation.

Derudover er øen et hvilested for mange træk fugle.

Vi kan i den forbindelse pege på fugle inklusive marine- og rede byggende arter.

Havets dyreliv

Havets dyreliv på Gran Canaria er meget rigt og forskelligartet i arter, og denne mærkværdighed er et resultat af den miljømæssige forskel, og af øens geografiske situation.

En af de tydelige træk ved hav beboerne i havet omkring Gran Canaria, er sameksistensen af arter som havets fisk og skildpadder.

Caretta arterne er udmærker sig ved at være de mest almindelige af familie skildpadderne. Disse arter samlever med rokker, pilrokker og englehajer, sværdfisk, store tunfisk, eller kystarter som den hvide havbrasen, papegøjefisk, sadlet havbrasen,  pompanoes, groupers, blacktail combers, john dories or pollacks.
 

 
Canary Islands - Birding Trip Report http://www.camacdonald.com
La Charca Nature Reserve of Maspalomas https://maspalomas.info
Fotoer fra Maspalomas & Charca de Maspalomas http://www.fotosdegrancanaria.com
   
 

Amazon.com
Amazon.co.uk

Bedste valg før, på og efter rejsen  -  Canario.dk  -  Vi prøver hele tiden på at finde de bedste tilbud på nettet, så du er sikker på en god kvalitet til en fair pris.

Home Copyright © 2003 -   canario.dk  -  All rights reserved  -  Terms & conditions   -  Webdesign Til toppen