TeamCanaria Buyers Agents on Gran Canaria - Make Your Dream Come True

 
 

Solen.dk

 

Canario.dk
- Kasino
-
Kirker
-
Ambassade & Konsulat
-
Elektricitet
-
Politi
-
Post
-
Postkort
-
Telefon
-
Tyveri
-
Turist Kontor
-
Vand
-
ESA - Space Agency
- Aqualand
-
Palmitos Park
-
Cocodrilo Park
-
Holiday World
-
Mundo Aborigen
-
Sioux City
-
Cactualdea Park
-
Banana Park
-
Camel Safari
-
Gokart
-
Jardín Botánico
-
The Black Horse
-
Blue Canarias Helicopters
- Luft Sport
-
Cykling
-
Golf
-
Bjergklatring
-
Walking & Hiking
-
Jet & Vand Ski
-
Dykning
-
Surfing & Bodyboarding
-
Windsurfing
-
Sejlsport
-
Storfiskeri
- Shopping
-
Shoppingcentre
-
Taxfree
-
Markeder
-
Siesta
- Billeje
-
Barne & Klapvogne m/m
-
Hotel Booking
-
Vejret
- Lejligheder
-
Bungalows
-
Camping
-
Villaer
-
Hoteller
-
Hostels
-
Bjerg Hoteller
-
Privat udlejning
- Auto Udlejning
-
Lufthavn
-
Busser
-
Bil Leje
-
Taxi
-
Havne
-
Færger
- Lufthavn
-
Færger
-
Flybilletter
-
Rejsebureau
-
Rejseforsikring
- Håndværkere - Mad
-
Drikke
-
Vine
- Natteliv
-
Barer
-
Restauranter
- Tandlæger
-
Læger
-
Massage & Alt.
-
Hospital
-
Apotek
- Link - Kort & Bøger - Strande
-
Fauna
-
Flora
-
Parker & Torve
- TV
-
Radio
-
Aviser
- Rygning - Banker
- Vekselkontor
- Kultur
-
Teater & Musik
-
Historie
-
Sagnet om San Borondon
-
Sagnet om Atlantic
-
Immigration til Louisiana
-
Befolkning
-
Oprindelig kultur
-
Lær Spansk
-
Museer
- Jul
-
Nytår
-
Fest & Helligdage
-
Karneval
- Flytning
-
NIE & Residencia
-
Bankkonto
-
Gestoria
-
Forsikring
-
Bilsyn
-
Skoler
- Ejendomshandel - Frisør - Send til en ven

Gran Canaria importerer mange drikke produkter, men spring ikke over de lokale produkter. Derudover er der nogle få ting, der er værd at vide om, hvad der er normalt her.
 

Vand!!!
Der er to vandsystemer på øen. "Hoved vandet" bliver leveret af lokale myndigheder, og bliver brugt i husene i byer og landsbyer. "Natur vand" bliver også anvendt i landområderne, i husene og på landet.

Turister bliver rådet til at købe og anvende vand på flaske.

Og her er et rigtigt godt tip: Koldt vand (til at drikke) lige ud af køleskabet, kan synes forfriskende, og vil køle dig ned, men det er vigtigt ar erkende, at det kan have den modsatte virkning. Din krop bliver køligere, der hvor vandet kommer til, og kroppens automatiske svar på denne nedkøling vil være, at kompensere ved at varme din krop op.

Natur vand
Der findes et netværk af rør, kløfter og tanke på øen, der bringer det naturlige "kilde" vand fra højderne til gårde, byer og landsbyer på de lavere liggende dele af øen. Vandkvaliteten er glimrende, men kvaliteten af rør og tanke er ikke altid så god.

Turistområderne har sædvanligvis en god vandkvalitet. Turister bliver normalt rådet til at købe flaskevand til drikkebrug, og til at lave te og kaffe af etc. Det lokale vand skulle være i orden til madlavning og badning.

Vand fra hanen
Kvaliteten af vand fra hanen varierer fra område til område. Vand ( i nogle få byer ( områder )) kan drikkes fra hanen, men for at være sikker, så check det med myndighederne. Kvaliteten af vandet i byerne kan variere fra uge til uge. De sædvanlige kemikalier bliver tilført vandet.

Flaske vand - kildevand
Vand uden gas: Der er adskillige firmaer på øen, der hælder kildevand på flasker og distribuerer det til forretninger, supermarkeder, kafeer og restauranter. Det leveres i plastikbeholdere eller glasflasker, i forskellig størrelse fra 100 ml. til 8 liter.

Tag altid en flaske vand med dig, hvis du går eller kører.

Flaske vand - gasificeret
Vand med gas: Dette er det samme som kildevand uden gas, med med bobler tilført, altså gasificeret.

En meget stor del af drikkevandet på øen stammer fra
Aqua's de Firgas.
 

Vandforsyningen på Gran Canaria http://www.emalsa.es
 

Vin
I det 16. århundrede var den mest berømte vin, der blev eksporteret fra Gran Canaria, kendt som "malvasia" eller helt enkelt "Vin fra Gran Canaria". I dag bliver der produceret et meget større udvalg af vin på øen, under "denomination of origin", "Monte Lentiscal", og "denomination of origin", "Gran Canaria". De drue arter, der bliver dyrket mest er "negra común, negramoll, tintilla, moscatel negra, malvasia oa listan.

Begge denominationer dækker ca. 12 handelsmærker, der producerer unge, rød og hvidvine. Disse fortræffelige vine har allerede erobret det lokale marked og deres berømmelse vokser støt.


Et af de enestående aspekter af Gran Canaria er de forskelligartede mikroklimaer, der findes på øen. Det er derfor druer af samme art, der bliver dyrket på et meget lille geografisk område, repræsenterer sådan et bredt område af oenologiske karakteristikker.

En anden fremherskende karakteristik af de lokale vine er det faktum, at de fleste af vinene blev præsenteret på øen før phylloxera plagen, der ødelagde Europas Vingårde, dukkede op.

Af den grund er det muligt at dyrke vin uden at skulle ty til podning, hvilket betyder at øens vitikultur har bestemte enestående karakteristikker.

Den bedste måde at lære Gran Canarias vinkultur at kende, er at besøge øens vinkældere. Nogle af disse kældere har deres egne museer, og praktisk talt alle af kældrene har faciliteter, så man kan smage vinene, og hvor du kan købe de lokale vine direkte. I mange kældre er det også muligt at nyde det lokale køkken ved forudbestilling.

Denne "genfødsel" af vitikulturen på Gran Canaria er blevet beriget ved indvielsen af "The Wine Museum", der har til huse i centrum af Santa Brígida. Dette hus er over 2 hundrede år gammelt.
( Se vores vin side )

Øl
Der findes ingen bryggerier på øen - råmaterialerne vokser ikke godt her, og der er heller ikke nok fladt landbrugsland. De populære spanske øl er
Dorado, Tropical og San Miguel.
"Fremmede øl" er meget udbredte hernede med Heiniken som den mest populære.

Rom
Den mest populære
drik på Gran Canaria er rom, med eller uden cola (med cola, Cuba Libre); I byen Arucas ligger fabrikken "Arehucas" , hvor canarierne har fremstillet rom i over 100 år. Det stammer fra den periode da sukkerrør var en vigtig afgrøde for Canarie Øernes økonomi, og de eksporterede deres "hemmelighed" om hvordan man fremstillede det, til Syd Amerikanerne under koloniseringen.

Rom m/honning
En rom baseret honning likør. Populær som aperitif eller som likør efter et måltid. Der er adskillige fabrikanter, og som med de fleste ting - kvaliteten svinger med prisen. Køb dem, der er lidt dyrere, og som er til rådighed i de større supermarkeder.

Kaffe
Kaffe er populær på øen. Traditionelt bliver den lavet på en percolator (expresso) over ild eller på komfur, men det bruger megen tid, så barer og kafeer har maskiner for at kunne lave kaffen hurtigt. Bønnerne er ofte friskmalede. Kaffepauser på kontorer og i forretninger bliver ofte holdt i en lokal bar. Denne praksis fremmer også den sociale kontakt.


Kaffe solo

Stærk sort kaffe, serveret i små kopper.

Kaffe med mælk (Cafe con leche)
Kaffe med varm mælk serveret i større kopper. Læg mærke til at denne mælk næsten altid er pasteuriseret mælk, da frisk mælk er praktisk taget ukendt. (Se mælk herunder).

Mælk mælk (leche leche)
Kaffe med 2 slags mælk; pasteuriseret mælk og lidt kondenseret mælk. Det er normalt ikke nødvendigt at bruge ekstra sukker.

Kaffe Cortado
Næsten som kaffe med mælk, men serveret i små glas eller små kopper. Mange spaniere bruger dette som en lille snack, og tømmer glas eller kop i en eller to slurke.

Kaffe Condensado
Kaffe med kondenseret mælk, bliver serveret i små glas med et lag af kondenseret mælk i bunden og sort kaffe på toppen. Rør rundt og vent, før du drikker. Nør man rører rundt blander man mælk og kaffe og ventetiden er for at tillade eventuelle kaffekorn at bundfælde sig. Der er normalt ikke brug for ekstra sukker.

Carajillo
Sort kaffe med lokal cognac. Normalt serveret i små kopper og kan indeholde op til 50% spiritus, afhængig af din smag og hvilket humør den, der laver kaffen, er i.

Drik det ikke, hvis du kører bil, da den varme alkohol virker hurtigt.

Juices

Appelsin juice
Appelsin juice bliver normalt lavet af lokale appelsiner, mens du venter. Det serveres i et højt glas med is, hvis du kan lide det, en ske til at røre med, og ekstra sukker, hvis du ønsker det sødere.

Mælk
Der er næsten ingen malkekvæg på øen, så forvent ikke "frisk mælk", eller flaskemælk. Det er ikke en del af livet her. Hvis du beder om frisk mælk i en restaurant eller i en bar, vil du sandsynligvis få en mærkelig reaktion. Det er det samme som at bede om gedemælk i en nordeuropæisk kafé... De har sandsynligvis hørt om det; de bruger det aldrig, og ingen er så dumme, at de spørger efter det!

Pasteuriseret mælk kan fås i supermarkeder og forretninger, og kondenseret mælk bruges i stedet for mælk, sødemiddel i madlavning, desserter og kaffe.

Pasteuriseret mælk
Næsten altid tilgængeligt i supermarkeder og forretninger, og i et stort udvalg af typer og fabrikater .. cremet, normalt, halv fedt, ekstra calcium og vitaminer etc.

Condenseret mælk
Anvendes i kaffe og madlavning, og det findes i forretninger og supermarkeder og findes i mange størrelser inklusive praktiske tuber.

Gede mælk
Bruges meget, men er sjældent til salg kommercielt. Du kan måske skaffe noget hvis du taler med de lokale beboere i de landlige områder.

Gedeost kan fås overalt.

 

Bedste valg før, på og efter rejsen  -  Canario.dk  -  Vi prøver hele tiden på at finde de bedste tilbud på nettet, så du er sikker på en god kvalitet til en fair pris.

Home Copyright © 2003 -   canario.dk  -  All rights reserved  -  Terms & conditions   -  Webdesign Til toppen